Discurs d'investidura. Mandat 2019-2023

Dissabte, 15 de juny de 2019 a les 12:00

Intervenció durant el Ple de constitució de l'Ajuntament

Bon dia regidores/ors, senyores/ors,
Com passa cada 4 anys, avui ens tornem a trobar en un d’aquells moments importants pel nostre poble i especialment per a la ciutadania.
A tenor del que veiem avui, és evident que aquestes darreres eleccions han generat una especial expectació per conèixer el desenllaç que comportarien els resultats electorals del passat 26 de maig, que van donar peu a la representació de forces polítiques que avui prenem possessió dels nostres respectius càrrecs.
Ens trobem davant d’un escenari polític -dels molts possibles que es podien haver produït- que reflecteix un canvi molt important en les maneres de fer política municipal.
Avui, assumeixo aquesta alcaldia, en representació d’AC, pel fet que vam ser la llista més votada en les darreres eleccions municipals i vam aconseguir 6 regidores/ors. El meu nomenament doncs, respon a la voluntat directa d’una majoria de persones que van anar a votar el dia 26 de maig, no pas a la suma de diversos partits, ni per descomptat, al fet que el resultat de les urnes propiciés una majoria absoluta.
Però dir que AC assumeix el govern pel resultat de les eleccions, tampoc és la única explicació. Ja ho he
dit: existien altres possibles escenaris, tots ells propiciats per la combinació de diferents acords o pactes polítics (legítims tots ells, des de l’aritmètica electoral) però certament complexos atenent a la diversitat i la pluralitat d’opcions, pensaments, ideologies o sensibilitats que cadascun dels grups polítics aquí presents representa de la nostra població.
Les persones que avui estem aquí, som la representació de la diversitat i la pluralitat que avui conformen el nostre municipi. I està molt clar cap a on bascula la nostra ciutadania, davant les diferents opcions polítiques que vam concórrer a les passades eleccions municipals.
Som un municipi que aposta decididament per la defensa dels drets socials, per les polítiques de progrés i de proximitat, que premia la gestió eficaç i eficient dels interessos públics i aposta per una política basada en l’honradesa i l’honestedat dels seus representants.
Aquestes són algunes, de les segurament moltes, reflexions que cadascun de nosaltres podríem extreure dels darrers resultats electorals.
Així doncs, com deia, assumim el Govern municipal en solitari, perquè altres possibles escenaris no s’han
pogut fer realitat... malgrat ens consta, que algun grup ho ha intentat dedicant-hi molts esforços i estratègies vàries.
Comencem sols, però estem segurs que aconseguirem noves aliances, i també acords i compromisos que facilitaran una gestió adreçada, com no pot ser d’una altra manera, directament al servei de la ciutadania, a treballar per dotar la nostra població de més i millors serveis, de més i millors equipaments.
No ens fa por la feina que tenim al davant... que no és poca, ni fàcil de gestionar... I no ens fa por, perquè ja ho coneixem, perquè els projectes que tenim sobre la taula els hem començat a treballar durant aquests darrers anys i perquè aquest escenari no és nou per nosaltres, i coneixem el camí que haurem de seguir per fer-los realitat.
Un camí que haurà d’estar ple de diàleg i de consens amb la resta de grups polítics... i això pot fer que siguem una mica més lents (segurament) però el que és segur, és que també ens ajudarà a prendre les decisions més encertades..., si més no, més legitimades, perquè tots els grups hauran de participar activament en la presa de decisions rellevants i importants pel futur del nostre poble:
On construirem la residència per a la Gent Gran?
Com serà el nou equipament per les entitats?
Com seran els nous equipaments que s’hauran de planificar i construir a l’Illa esportiva?
On i com serà el nou espai per a la gent jove?
Comencem doncs a treballar plegats. En tot allò que coincidim amb la majoria dels grups polítics aquí presents, avançarem en la millora del nostre municipi, perquè trobarem les vies i els camins per aconseguir els suports i les implicacions necessàries.
En allò que no hi hagi majories àmplies, sempre podrem trobar aliances puntuals... no ens enganyem, sabem que hi ha temes que ens separen, a uns més que a d’altres.
Aquest govern que em toca presidir, haurà de tenir la cintura necessària per aconseguir majories en tot allò que sigui bo i necessari pel progrés de Castellbisbal, però mai renunciarem a la defensa dels nostres principis i d’aquells valors que portem anys defensant:
Estem aquí per fer més gran Castellbisbal i per estar a prop dels nostres veïns i veïnes i sabem que aquests volen un poble obert, plural, solidari,
equitatiu, feminista, contrari a la violència de gènere o al feixisme, defensor dels drets fonamentals de les persones... un poble que també anhela una societat més democràtica i més humanitzada, i un futur més lliure per decidir què vol ser... quan sigui gran.
La periodista canadenca Naomi Klein, investigadora de gran influència en el moviment antiglobalització i el socialisme democràtic, que també és escriptora, diu:
“La gent no necessita lideratges ideològics o dogmàtics, necessita mecanismes i eines per resoldre els seus problemes”
I això som nosaltres, “mecanismes i eines”... humanes, que hem de ser capaces de transformar la societat... i així entenc jo la política local (sempre tan criticada), la política ben entesa, honesta i honrada: és aquella que ens permet transformar allò que no ens agrada, que ens permet millorar la qualitat de vida de la gent, la política del carrer, la relació de tu a tu amb la gent... aquesta no és ni la vella, ni la nova política, aquesta és la POLITICA en majúscules, i aquesta és la que volem fer nosaltres i aquesta és la que jo reivindico... després de portar més de 20 anys dedicat a la gestió pública.
Tenim grans reptes per davant, no dividim esforços, sumem forces i aliances per fer possible el Castellbisbal que tots i totes volem.
I acabo, amb uns agraïments:
Per estar avui aquí: als 1900 votants en les darreres eleccions municipals, quan es va assolir un 65% participació.
A tota la gent d’AC – 28 anys – Els que hi son i els que ja no hi son. Al Vicenç i la Sílvia París i a l’Alba Nicolau. A aquelles persones que no es mostren, però sense les quals no podríem tirar endavant sols.
Al suport que aquests anys hem rebut dels diferents grups municipals que han facilitat la gestió del govern.
Als treballadors/res municipals, que fan possible materialitzar en realitats allò que per nosaltres son projectes.
A tots els regidors i regidores que deixen el seu càrrec en aquest nou mandat, pels seus anys de dedicació, segurament moltes vegades poc reconeguda però sempre dedicats també a la millora del nostre poble (Juan José Montes, Martí Ribas, Natàlia Boya, Sergi Bonilla, David Vidal)
Especialment gràcies a l’Enrico Martinelli i al Salvador Segura: ha estat increïble tot el que hem aprés amb vosaltres i us agraeixo personalment tot el que heu fet pel nostre/vostre poble.
A tots els regidors i regidores que continueu, gràcies també per la vostra dedicació i per continuar fent camí plegats.
Gràcies també a totes les persones que treballen per millorar el nostre poble cada dia: entitats i associacions locals.
Finalment, per estar avui aquí, en aquest poble i per acompanyar-me en tot moment:
Gràcies a tota la meva família, per fer-me costat sempre (inclòs el Plaka – que aquest cop s’ha passat a la CUP) / al Lu per aguantar el que aguanta...
Tinc la gran sort de viure a Castellbisbal i la gran sort de treballar per allò que m’agrada i em fa feliç: el meu poble i la seva gent.
Moltes gràcies a totes i a tots.
S’aixeca la sessió.

Darrera actualització: 18.06.2019 | 10:28