En moviment constant

Dijous, 25 de maig de 2017 a les 00:00

Maig 2017

Quan el 1999 vàrem crear el servei de bus urbà, Castellbisbal tenia 7.200 habitants i aquest servei era obligatori per a municipis de 50.000. Tot i la inversió que va suposar, el temps ha demostrat l’encert de la iniciativa. El servei de transport suma més de tres milions de viatgers, el Bus del’Estació ens connecta amb la Renfe durant 18 hores, i el Bus Urbà fa 151 expedicions setmanals a les urbanitzacions.

Hi hem incorporat millores de forma constant des del 2016: el juny vàrem incrementar el servei nocturn del Bus de l’Estació i l’agost, la freqüència de pas. Aquest 2017, hem aconseguit que el bus urbà compti amb una nova parada a Martorell per facilitar als veïns de Santeugini i Costablanca la comunicació amb Martorell. També hem reorganitzat els horaris, facilitant que els joves de les urbanitzacions puguin utilitzar el transport públic per anar a l’institut; i hem augmentat en sis expedicions el nombre de parades a l’estació de Renfe.

A finals de 2016 vàrem iniciar reunions amb la Generalitat per la creació d’una nova línia de transport Castellbisbal-Sant Andreu de la Barca, i l’augment d’expedicions a l’Hospital de Terrassa. La primera de les peticions ja té llum verda; i respecte de la segona, ben aviat en tindrem bones notícies.

L’aprovació del Pla de Mobilitat sostenible, la instal·lació d’un bicibox i de fanals fotovoltaics a l’estació de Renfe, la bonificació de l’impost de circulació dels vehicles elèctrics i ECO en un 75%, punts de recàrrega gratuïta... són altres projectes que s’han fet realitat en menys de dos anys.

El juny acollirem la Jornada Catalana de la Mobilitat 2017, un reconeixement que és una satisfacció, però encara ho és més comprovar que amb dedicació i voluntat política és possible millorar la mobilitat, la qual cosa té un impacte positiu en la salut i el medi ambient.

Darrera actualització: 07.03.2018 | 17:17