La sanitat, protagonista de l’inici de l’any

Dimarts, 23 de febrer de 2016 a les 00:00

Febrer 2016

Hem iniciat l’any amb tot de projectes engegats, però amb un protagonista absolut: la millora dels serveis sanitaris. El 14 de gener, quan pren possessió del càrrec el nou conseller de Salut, preparem tota la documentació justificativa per demanar-li una reunió i reclamar-li la recuperació dels serveis del CAP. El 21 de gener mantinc una reunió amb el Secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, al qual també expresso la necessitat del poble de comptar amb més recursos en salut.

El 2 de febrer, els alcaldes del Vallès Occidental acordem crear una Taula Comarcal d’ajuntaments per defensar la millora de l’atenció sanitària a la comarca. Aquell mateix dia, el director del nostre sector sanitari del CatSalut em comunica bones notícies: han publicat la resolució de nova creació de l’Àrea Bàsica de Salut de Castellbisbal; estan treballant tècnicament l’ampliació del servei d’atenció continuada de 8 a 24 hores, 365 dies/any; i hi ha la intenció d’iniciar la redacció del projecte d’ampliació del CAP Dr. Joan Planas aquest 2016.Si bé la nova Àrea Bàsica de Salut no ens proporcionarà més serveis ni augmentarà la plantilla de professionals, un CAP de majors dimensions sí que possibilitarà l’increment de recursos.

Paral·lelament, estem treballant per habilitar un espai per a la base del servei d’ambulància de 12 hores que ens van concedir el mes de novembre. I hem començat les gestions per aconseguir que s’obri una tercera oficina de farmàcia al nostre municipi. Serveis que complementen, sens dubte, l’atenció que dispensa el CAP.

El 4 de febrer, el delegat territorial de la Generalitat a Barcelona ens visita i li demano que ens ajudi a recuperar els serveis sanitaris que es mereixen els habitants de Castellbisbal. El trajecte és llarg però estic segur que som en el bon camí.

Darrera actualització: 07.03.2018 | 17:36