Més enllà del nostre poble

Dimecres, 15 de març de 2017 a les 00:00

Març 2017

La nostra prioritat política és molt clara: Castellbisbal i la seva ciutadania: al voltant de les persones giren les decisions polítiques que prenem, intentant cercar el màxim consens amb totes les forces polítiques del consistori. Però una bona Administració local també requereix anar més enllà del municipi per buscar-hi suport econòmic i aliances polítiques que ens permetin créixer i millorar molt més del que ens permeten les nostres competències i pressupost. N’és un exemple la construcció dels col·lectors dels nuclis de Santeugini, Costablanca, Can Nicolau i Ca n’Oliveró amb un cost aproximat de 5 M EUR, en un projecte que vàrem començar a reactivar el juny de 2015, i que es preveu que les obres comencin el 2018.

També ha estat clau cercar complicitats per reclamar la millora de la qualitat de l’aire de la nostra zona. El 2016, vuit ajuntaments ens vàrem constituir en una taula de treball i pressió i hem aconseguit el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Amb l’AMB s’han donat les primeres passes per fer la integració tarifària a la zona 1 del transport públic, que podria arribar el 2018 amb la igualació de les tarifes de la zona 1 i la 2, i millores en transport públic i infraestructures per al nostre municipi.

I el mes de febrer vàrem començar un procés, junt amb 10 municipis de l’entorn, per definir estratègies i actuacions per reivindicar l’acabament de les obres de l’enllaç A2-AP7.

Totes aquests actuacions ens han de permetre implementar projectes de gran envergadura que beneficiïn el conjunt de la ciutadania. Són projectes ambiciosos, respecte els quals no ens podem quedar indiferents o aïllats. Tant hi fa si cal reclamar al govern de l’Estat o al de la Generalitat i fer feina fora del poble, si així acomplim els nostres objectius locals de millora i de progrés.

Darrera actualització: 07.03.2018 | 17:20