Un poble pensat per a les persones

Dilluns, 12 de febrer de 2018 a les 00:00

Article del butlletí informatiu municipal número 36 (Febrer - Març 2018)

Fa més de 15 anys que l’Ajuntament està fent passos per aconseguir un centre urbà d’ús prioritari de les persones i no dels vehicles. Establir una Illa de Vianants o asfaltar els carrers més cèntrics amb plataforma única van ser els canvis més decidits per reduir la circulació, però no suficients per invertir la prioritat a favor del vianant, tot i que l’opinió majoritària de la ciutadania n’és favorable.

Això ens ha deixat imatges i anècdotes de tota mena: un vehicle aparcat al mig de la Plaça de l’Església, vianants esquivant vehicles aparcats a qualsevol lloc... Tot i les campanyes de sensibilització o les crides al civisme dels conductors, per part d’alguns s’ha fet un ús abusiu de l’espai públic, un espai que cal recuperar per a la ciutadania. Per això, cal fer realitat el projecte de pacificació del trànsit al centre del nucli urbà, sense més demores.

Però cal fer-ho bé, informant-ne tota la població i parlant amb els comerciants. Cal buscar solucions a totes les variants que generi el projecte: càrrega i descàrrega de mercaderies, transports d’urgència, autoritzacions als residents, estacionaments prop del centre per facilitar les compres dels que utilitzen el cotxe...

Un dels treballs preparatoris és l’habilitació de zones taronges d’estacionament limitat gratuït, que en alguns casos substitueixen zones blaves. Aquesta nova modalitat d’estacionament garantirà la rotació dels vehicles i s’aplica com a resposta a les propostes de la participació ciutadana.

Estem decidits a invertir la prioritat dels carrers del centre a favor del vianants per tots els beneficis que suposarà: menys contaminació-més salut, millor accessibilitat, més seguretat, un espai de vida, on comprar, on passejar...

Fem que sigui una prioritat compartida per tothom!

 

 

Darrera actualització: 18.06.2019 | 09:16