Una gestió econòmica en benefici de les persones

Dijous, 27 d'octubre de 2016 a les 00:00

Octubre 2016

Ens acostem al final de l’any i dues cites econòmiques centren la tasca del consistori: la revisió dels impostos locals i l’elaboració del pressupost 2017, sens dubte, els instruments necessaris per a una correcta gestió dels interessos municipals, per garantir la prestació d’uns serveis públics de qualitat, per determinar aspectes prioritaris que cal abordar i per decidir quines inversions es faran els propers anys.

En el darrer Ple ja hem aprovat els impostos i les taxes municipals per a l’any 2017, mantenint el nostre compromís d’evitar l’increment abusiu de la pressió fiscal sobre els ciutadans. Amb l’única excepció, aquest any, de l’impost sobre activitats econòmiques, la resta d’impostos (IBI, vehicles, plusvàlues i obres) no s’incrementaran el proper any, igual que ha passat al 2016, fruit dels acords que vam aprovar pocs mesos després de prendre possessió el nou equip de govern.

El pressupost municipal depèn principalment dels impostos i les taxes, que aporten més del 70% dels ingressos totals. La congelació d’aquests comporta, doncs, la necessitat d’elaborar un pressupost molt semblant al dels darrers anys, evitant grans augments de despesa i condicionant l’ordre d’execució de les inversions. Des de l’Equip de Govern treballem per oferir uns millors serveis públics i per garantir unes polítiques mediambientals, socials i econòmiques que afavoreixin la millora de les condicions de vida dels nostres ciutadans. Això ens obliga a fer una gestió molt acurada de les despeses, reduint les que poden ser supèrflues i reassignant recursos als objectius que considerem prioritaris.

Aconseguir un equilibri que satisfaci totes les expectatives no és feina fàcil, però per a nosaltres no valen excuses: estem ben determinats a treballar per la gent de Castellbisbal i per donar resposta a les seves necessitats.

Darrera actualització: 07.03.2018 | 17:26