El Ple aprova el pressupost 2016 i blinda la rebaixa de les quotes de Costablanca

Dijous, 3 de desembre de 2015 a les 16:22

El pressupost de l'Ajuntament per a l'any vinent garanteix tots els serveis i ajuts malgrat la reducció d’ingressos en concepte d’IBI.

L’Ajuntament de Castellbisbal ha celebrat, aquesta setmana, la darrera sessió plenària d’aquest any 2015. El Ple, que es va allargar prop de cinc hores, va començar amb l’acord en virtut del qual el consistori assumeix el deu per cent del cost de les obres d’urbanització de Costablanca, de manera que aquesta part no anirà a càrrec dels veïns. L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, va explicar que es tracta d’un import que l’Ajuntament ja va satisfer en el seu moment i que no suposarà cap despesa extraordinària.

La proposta de l’equip de govern es va aprovar amb els vots favorables d’Alternativa per Castellbisbal (AC) i d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i amb l’abstenció del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Convergència i Unió (CiU) i Ciutadans (C’s).

Pressupost 2016
El Ple va servir també per aprovar el Pressupost municipal de l’any que ve que serà de 20.779.000 i que, segons va explicar l’alcalde, Joan Playà, tot i que es redueixen els ingressos en concepte d’impost de béns immobles (IBI), es garanteixen els serveis i les ajudes i s’assegura l’ajut universal de 50 euros per a material escolar així com les subvencions a les entitats.

A més, el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Toni Pons, va explicar que el pressupost proposa un programa de subvencions per a les empreses que contractin persones aturades de Castellbisbal.

Pel què fa al capítol d’inversions, l’alcalde va explicar que l’equip de govern preveu invertir un total de quatre milions d’euros durant tot el mandat dels quals, 1.256.000 estan previstos per al 2016.

El pressupost es va aprovar amb els vots a favor d’AC i ERC i els vots en contra del PSC, CiU i C’s.

Els partits de l’oposició van lamentar que l’equip de govern no els hagués deixat participar més activament en la confecció dels pressupostos. En aquest sentit, l’equip de govern va recollir la seva petició per tenir-la en compte per a futures ocasions.

Darrera actualització: 28.10.2019 | 15:04