Crònica del ple municipal ordinari del mes d’abril

Dimecres, 3 de maig de 2023 a les 00:00

Durant la sessió s’han aprovat els projectes urbanístics del carrer de la Lluna i una modificació del pressupost municipal que permetrà impulsar inversions com ara les obres de l’edifici per a les entitats del carrer Sant Marc o la compra d’uns terrenys per fer habitatge públic.

Un cop aprovat l’esborrany de l’acta de la sessió del març, el primer punt tractat al Ple municipal celebrat el 24 d’abril ha estat la rectificació de l’inventari general de béns de l’Ajuntament corresponent a l’any 2022, aprovada amb el vot favorable de tots els grups.

A continuació, es va presentar una proposta de modificació del pressupost municipal vigent per tal d’afrontar despesa corrent i un conjunt d’inversions com ara la compra d’uns terrenys al costat de Can Margarit que es destinaran a habitatge públic, les obres de l’edifici per a les entitats del carrer Sant Marc o la millora del Centre d’Atenció d’Animals de Companyia (CAAD). La suma total d’aquesta modificació de crèdit és de 5.406.420,75 euros, dels quals 3.926.420,75 euros sortiran del romanent de tresoreria i 1.480.000,00 euros d’un préstec bancari. La modificació es va aprovar amb el vot favorable de la CUP, Ciutadans,  JxCAT i Alternativa; i l’abstenció d’ERC i el PSC. 

La modificació de la plantilla de personal laboral de l’Ajuntament i la modificació de les bases de les beques de la Campanya de Suport a l’Estudiant són els dos punts que es van tractar seguidament i que van comptar amb l’aprovació, per unanimitat, de tots els grups municipals.

Tres importants projectes d’obres van centrar, a continuació, el debat del Ple municipal, tots vinculats amb la urbanització del carrer de la Lluna i el seu entorn. El primer és el projecte d’urbanització del propi carrer de la Lluna, el segon és el projecte d’urbanització dels dos trams discontinus inclosos dins l’àmbit PAU 02 al sector conegut com a “Balcó de l’Ermita” i el tercer és el projecte d’itineraris per a vianants i serveis a la zona verda situada entre el carrer de la Lluna i el carrer de Sant Gregori. Aquestes actuacions, pressupostades en 3.484.495 euros, suposaran la reforma d’un important eix de comunicació al nucli urbà, que facilitarà l’accés a L’Illa Esportiva, l’Escola Benviure i el parc de l’Ermita. Els tres projectes, que aquesta setmana sortiran a exposició pública, es van aprovar amb els vots a favor de tots els grups municipals a excepció del PSC, que es va abstenir. 

El següent punt que es va tractar durant la sessió plenària va ser l’aprovació del Mapa de Capacitat Acústica del municipi de Castellbisbal, una eina per a la gestió ambiental del soroll que té per finalitat evitar, prevenir i reduir la contaminació acústica a la que s’exposa la població. Tots els grups municipals van donar el seu vot favorable.

A continuació es va sotmetre a aprovació la modificació del Reglament municipal regulador de la recollida de residus sòlids urbans, que aporta diverses novetats respecte a l’actual, com ara el porta a porta de residus comercials, la recollida selectiva de xeringues, tractaments mèdics i tèxtil sanitari de procedència domiciliària o dels residus generats al mercat setmanal i als esdeveniments populars. El document es va aprovar amb l’abstenció del PSC i el vot a favor de la resta de grups municipals.

Finalment, es va aprovar definitivament, per unanimitat, la Política de gestió documental corporativa i transparència de l’Ajuntament de Castellbisbal.

Darrera actualització: 15.05.2023 | 10:17