El pressupost de l’Ajuntament al 2019 serà de més de 21 milions d’euros

Dilluns, 10 de desembre de 2018 a les 00:00

En total, Castellbisbal comptarà amb un pressupost de 21.134.461 euros, que permetrà posar en marxa noves actuacions per oferir més i millor serveis


El Ple municipal ha aprovat, amb els vots a favor del PDeCAT i Alternativa, l’abstenció d’ERC i el PSC i el vot en contra de Ciutadans, el pressupost de l’Ajuntament per al 2019, que serà d’un total de 21.134.461 euros, una xifra que suposa un increment del 2,48% respecte a l’exercici actual.

Segons l’alcalde, Joan Playà, “malgrat que es tracta d’una proposta molt semblant a la del 2018, ens trobem davant d’un pressupost molt superior al de qualsevol municipi amb una població comparable amb Castellbisbal i s’han fet algunes reassignacions de recursos que permetran, a més de garantir i consolidar les millores incorporades aquest any, posar en marxa noves actuacions per oferir a la ciutadania més i millors serveis, sense necessitat d’incrementar els impostos o les taxes municipals”.

Noves partides

Del pressupost municipal per a l’any vinent cal destacar l’augment d’un 43% a l’Àrea de Joventut, que és la que, percentualment, puja més respecte a la previsió del 2018. “Aquest increment de recursos es deu, principalment, a la incorporació d’una partida per finançar el nou servei d’educadors de carrer que s’ha posat en marxa aquest any i que ens ha de permetre una aproximació al jovent del municipi, per conèixer les seves inquietuds, necessitats i demandes”, assenyala la regidora de Joventut, Melani Solís.

Fruit de l’acord al qual s’ha arribat amb l’AMB pel finançament de la tarifació social, el pressupost del 2019 també presenta una nova partida per posar en marxa una nova prestació que ha de permetre l’accés de les persones majors de 65 anys a la Targeta Rosa pels transports metropolitans.

També augmenten els recursos econòmics en l’Àrea de Serveis per introduir millores en la recollida de residus, la neteja viària, el manteniment de zones verdes i el transport públic; i s’incrementen en un 24% els diners destinats a Medi Ambient, que incorpora dues noves partides per posar en marxa el Pla d’inspeccions d’activitats industrials, recentment aprovat pel Ple municipal, i garantir el manteniment dels horts urbans.

 

Inversions

La previsió inicial per inversions és de 349.700 euros, xifra que es preveu ampliar amb la presentació del Programa d’Inversions 2019 el mes d’abril, un cop tancat l’exercici 2018 i coneguts els possibles superàvits. D’aquests diners, 150.000 euros es destinaran a donar continuïtat al Pla d’arranjament de voreres i s’ha previst invertir 50.000 euros en l’adquisició d’un nou vehicle adaptat per al servei del trasllat d’usuaris del centre de dia El Serral, donant resposta a una demanda de professionals i beneficiaris d’aquest equipament.

Darrera actualització: 09.01.2019 | 10:03