L’Ajuntament s’adhereix a l’Agenda Digital dels Municipis de Catalunya

Dimecres, 1 de març de 2023

El Ple municipal també aprova una moció per actuar davant l’ocupació il·legal i conflictiva d’habitatges.

El Ple de l’Ajuntament, celebrat aquest dilluns, ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics una moció d’adhesió a l’Agenda Digital dels Municipis de Catalunya, impulsada pel Consorci Localret. 

L’Agenda Digital és un instrument per facilitar la concreció d’estratègies i projectes de transformació digital dels municipis. També té l’objectiu de servir d’agenda digital tipus i de proporcionar als ajuntaments una visió holística dels elements que intervenen en la transformació digital. A més, l’Agenda té la voluntat de ser un espai de trobada per a la coordinació i priorització dels reptes dels municipis per a la digitalització.

Durant el ple de febrer també es va aprovar una moció, presentada pel grup municipal de Ciudadanos, per actuar davant l’ocupació il·legal i conflictiva d’habitatges. En concret, el text proposa que un cop entri en vigor la Llei d’adopció de mesures urgents enfront la inactivitat de la propietat en cas d’ocupació il·legal d’habitatges amb alteració de la convivència veïnal, l’Ajuntament pugui aplicar les accions pertinents per desallotjar els immobles. 

Un altre acord de la moció és que l’Ajuntament formi a la Policia Local per tal que pugui dur a terme tasques de prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats al municipi i d’aquells que són susceptibles a ser ocupats.

La moció s’ha aprovat amb els vots a favor de Ciutadans i JxCAT, l’abstenció d’AC, el PSC i ERC i el vot en contra de la CUP.

Darrera actualització: 21.06.2023 | 17:01