Llum verda a la compra del segon habitatge d’ús social

Dijous, 9 de febrer de 2023 a les 00:00

El Ple municipal també aprova la modificació de les bases de les beques als millors treballs de recerca de batxillerat, que dupliquen la seva dotació i s’equiparen als premis que s’atorguen a l’alumnat del municipi amb les millors notes de batxillerat i cicles formatius.

El Ple celebrat el passat 30 de gener ha aprovat la primera modificació del vigent pressupost municipal. La decisió permetrà a l’Ajuntament adquirir un nou habitatge d’ús social per allotjar-hi famílies i persones en situació d’exclusió i amb greus dificultats per accedir a un allotjament en condicions òptimes. Aquesta compravenda ja va estar aprovada per la Junta de Govern Local del 16 de desembre passat, però l’acord havia quedat supeditat a l’aprovació per part del Ple municipal.

En concret, el Ple ha acordat la dotació d’un crèdit extraordinari de 205.000 euros per comprar un pis de 118 m²  que disposa de quatre habitacions. La mesura ha comptat amb el vot favorable de tots els grups municipals a excepció del PSC, que s’ha abstingut.

Amb aquesta aprovació del Ple municipal, es dona llum verda a l’adquisició del segon habitatge d’ús social de Castellbisbal. El primer, de 99 m² i tres habitacions, ja està comprat i escripturat. 

Tots dos pisos, situats al nucli urbà, ja estan llestos per entrar-hi a viure i poden acollir, de forma digna, una o dues famílies. En total, l’Ajuntament ha invertit 400.000 euros en la compra dels dos habitatges. 

Més dotació per les beques dels treballs de recerca de batxillerat

El Ple municipal del gener també ha aprovat la modificació de les bases de les beques que atorga la regidoria de Joventut per reconèixer la dedicació que l’alumnat de batxillerat realitza en l’elaboració dels seus treballs de recerca i, especialment, en aquells centrats en temàtiques referents al municipi de Castellbisbal.

La modificació, que ha comptat amb el vot favorable de tots els grups municipals, implica que a partir d’ara es duplica la dotació total de les beques, que passa de 750 a 1.500 euros. 

Amb l’aprovació, a més, s’aconsegueix equiparar aquestes beques als premis que la Regidoria de Joventut també atorga anualment a l’alumnat del municipi que aconsegueix els expedients amb millors notes de batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà i superior.

Darrera actualització: 21.06.2023 | 17:05