Història de Castellbisbal

A les següents pàgines podeu accedir a informació completa sobre la història de Castellbisbal, de l’antiguitat al 1979. Els apartats següents reprodueixen el text de presentació de cada capítol en que s’ha dividit la història de Castellbisbal al llibre Castellbisbal, una història pota-roja. De l'antiguitat a 1979  editat per l'Ajuntament de Castellbisbal a través de l'Arxiu Municipal. En aquests mateixos apartats, podreu accedir al text complet corresponent a cada període.

La història de Castellbisbal s’ha dividit en grans períodes històrics, no obstant a diferència de les divisions cronològiques habituals en la història les dates que es consideren clau d’inici i final de cada període històric s’han adaptat a la realitat de Castellbisbal, vinculant-se aquestes dates a gran canvis o situacions significatives:

  • De la prehistòria fins a l’antiguitat tardana (s. VI aC fins s.VII) 
  • Època medieval (s.VI fins 1576)
  • Època moderna (de 1576 fins el 1833)
  • Època contemporània (de 1833 fins el 1979)

A aquests apartats s’hi afegeixen dos més dedicats, per una part a l’art i arquitectura, i per altra a les fons documentals disponibles i la recerca en història.Per saber-ne més...Política d'accés obert

El llibre d’història Castellbisbal, una història pota-roja ha estat finançat completament amb fons públics dels pressupostos de l’Ajuntament de Castellbisbal, i com a tal no té finalitat comercial ni ànim de lucre.

L’únic objectiu de les publicacions de l’Arxiu Municipal de Castellbisbal és apropar la història i patrimoni del municipi al conjunt de la societat. Els textos d'aquest llibre són d'accés obert i en podeu fer un ús equivalent sempre que en citeu l’autoria i procedència.

Aquesta obra està subjecte a una llicència de CC BY-NC-ND 4.0 Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada . Se’n permet la reproducció, distribució i comunicació pública sempre i quan no sigui per a usos lucratius i se’n citi l’autoria i l’Ajuntament de Castellbisbal com editor.

 

Darrera actualització: 29.11.2022 | 09:52