Eleccions Generals 2023

Diumenge 23 de juliol de 2023 es celebren a tot l'estat les eleccions generals.

Els electors i electores de Castellbisbal disposen de tres col·legis electorals on exercir el dret a vot. Com és habitual, els centres obriran portes a les 9 h i tancaran a les 20 h, moment en què s’iniciarà el recompte. 

Avançaments de participació

 • Fins a les 14.00 hores, un total de 3.622  persones, un 37,79 % del cens, han votat ja als col·legis electorals de Castellbisbal. La participació, a les 14.00 hores, és 3,43 punts  inferior a la del 2019 a la mateixa hora.  
 • La participació a les 18.00 hores a Castellbisbal aquest 23J ha caigut uns 10 punts respecte les dades de les eleccions generals de 2019 a la mateixa hora. Al municipi hi han votat 4.927 persones, un 51,40 %. El 2019, la xifra a les 18.00 hores  va situar-se al 61,79 %.

Qui pot votar

A les eleccions generals poden votar les persones amb ciutadania espanyola majors d’edat inscrites al cens electoral, tant si resideixin a l’estat com a l’estranger. 

El dia de les eleccions

Per votar, els electors i electores han d’apropar-se a la mesa d’un en un, on informaran del seu nom i cognoms als membres d’aquesta i els mostraran algun dels documents següents: DNI, passaport o permís de conduir. Un cop comprovada la identitat de la persona, els dos sobres, per al Senat i per al Congrés, tancats i amb la papereta corresponent, s’introdueixen dins de les urnes corresponents.

Cal recordar que la papereta blanca és per escollir els diputats i diputades del Congrés. Cada partit hi presenta les persones candidates en una llista tancada i bloquejada. És a dir, no es poden seleccionar individualment candidats de la llista ni alterar-ne l’ordre. La papereta de color sípia, per la seva banda, serveix per escollir els senadors i senadores. En aquest cas, s’han d’escollir 3, 2 o 1 candidats entre els que figuren a la llista única que recull tots els candidats de totes les formacions que es presenten per cada circumscripció.  

Seguiment de la jornada i els resultats

Els diferents canals municipals (web municipal i perfils a les xarxes socials i al Telegram) informaran al llarg de la jornada de les dades de participació i, un cop finalitzat l’escrutini, dels resultats de les votacions. 

Calendari electoral

 • Sol·licitud del vot per correu: del 30 de maig al 13 de juliol
 • Sol·licitud del vot per correu des de l'estranger: del 30 de maig al 24 de juny
 • Consulta del cens electoral: del 5 al 12 de juny
 • Publicació de les candidatures presentades: 27 de juny
 • Sorteig per escollir les persones participants en les meses electorals: 26 de juny, a les 8.30 hores
 • Vot per correu: a partir del 3 de juliol
 • Campanya electoral: del 7 al 21 de juliol
 • Jornada de reflexió: 22 de juliol
 • Jornada electoral: 23 de juliol

Vot per correu

Del 30 de maig al 13 de juliol es va poder demanar el vot per correu. Es va poder fer la sol·licitud a qualsevol oficina de Correus o tramitar-la telemàticament a través de la seva web. La documentació es va enviar a partir del 27 de juny.

Consulta del cens electoral

Del 5 al 12 de juny es va poder fer la consulta del cens electoral. Per fer-ho, calia adreçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament: oac@castellbisbal.cat Si teniu identificació digital, també es podia fer la consulta a l’espai web de l’Oficina del Cens Electoral

Darrera actualització: 23.07.2023 | 18:23
Darrera actualització: 23.07.2023 | 18:23