Castellbisbal torna a destinar l’1 % del pressupost municipal a projectes i iniciatives de cooperació

Dilluns, 4 de gener de 2021 a les 12:45

En total, s’han distribuït 170.000 euros entre projectes que es desenvolupen arreu del món, iniciatives d’investigació mèdica catalanes i accions divulgatives i de sensibilització.


Al 2020, l’Ajuntament ha destinat l’1 % del pressupost municipal (170.000 euros) a iniciatives de cooperació. La gran majoria d’aquests diners, 129.534 euros, han estat subvencions per a projectes internacionals tot i que també s’han concedit 16.000 euros a dues iniciatives d’investigació de malalties minoritàries que es lideren des de Catalunya (a través de les associacions ImpulsaT i Hipofam).

La resta de diners han estat per a campanyes de sensibilització i per col·laborar en propostes solidàries que s’han fet al poble. A més, també se n’ha destinat una part per respondre a situacions sobrevingudes; en concret, per fer front a la reubicació de les persones afectades per l’incendi del campament de refugiats de Moria, a Lesbos.

Grans projectes
La partida de 129.534 euros inclou dos projectes que l’Ajuntament subvenciona aportant-hi el 50 % del cost total (29.750 euros per a cadascun d’ells). El consistori va començar a fer aquest tipus de subvencions més elevades ja fa alguns anys i això ha permès veure materialitzar alguns projectes com el d’accés a l’aigua potable de Mans Unides o d’altres de construcció d’habitatges.

Al 2020, els dos grans projectes escollits han estat una iniciativa de la Fundación Vicente Ferrer per permetre l'accés a un habitatge digne per a 20 famílies a l'Índia; i la proposta de Mans Unides per a la millora de l’educació primària i la higiene infantil a Uganda.

1 % del pressupost municipal
Els 170.000 euros destinats a cooperació representen que l’equip de govern manté el compromís exposat durant el passat mandat per assolir que l’import destinat a cooperació representi l’1 % del pressupost municipal; una xifra que ja s’ha aconseguit des del 2018.

Com s’escullen els projectes subvencionats?
L’Ajuntament prioritza les iniciatives de cooperació que estan liderades per dones, ja que se les considera el motor bàsic perquè tinguin èxit i continuïtat en el temps. A més, s’ha comprovat que l’atenció als infants i les millores en la salut i en l’educació són conseqüència directa de l’aportació de recursos en projectes encapçalats per dones. A més, enguany també s’han valorat totes aquelles iniciatives que tenen com a objectiu pal·liar els efectes de la COVID-19.

Darrera actualització: 04.01.2021 | 11:17