Millores en habitatges incloses en el programa Fons NextGeneration-EU

Dilluns, 26 de setembre de 2022 a les 00:00

Atorgats pel Consorci Metropolità de l'Habitatge.

 

CONVOCATÒRIA OBERTA
Fins el 30 de juny de 2026

En l'àmbit de la rehabilitació, els Fons Next Generation EU en el context del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) permetran lluitar contra el canvi climàtic i promoure l'estalvi energètic. En aquest sentit, s'ha fixat com a objectiu principal que els edificis d'habitatges i les llars redueixin un mínim del 30% el consum d'energia primària no renovable (EPNR) i un mínim de la demanda segons la zona climàtica. Si bé són un instrument indispensable per impulsar l'eficiència energètica, els fons també poden finançar complementàriament la rehabilitació tradicional, l'accessibilitat o la conservació dels edificis. 

Aquests programes d'ajuts seran finançats mitjançant el Fons del mecanisme de recuperació i resiliència establerts pel Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea - Next Generation EU.

Existeixen 4 programes d’ajuts Next Generation:

Quin és el termini per presentar la documentació?

El termini de presentació de sol·licituds finalitza en data 30 de juny de 2026, inclòs.

No obstant aquest termini es podrà ampliar per resolució del director general del Consorci.

Es podrà tancar l'admissió de sol·licituds i documentació en una data anterior a aquesta data si s'ha exhaurit la dotació pressupostària.

On es tramiten?

El programa d’ajuts d’habitatges ho podeu tramitar al Servei Local d’Habitatge i/o al Consorci Metropolità de l’Habitatge.

Els altres programes d’ajuts s’han de tramitar directament davant del Consorci Metropolità d'Habitatge.

  • Per obtenir més informació, podeu consultar l’enllaç web següent: www.cmh.cat/ajuts

 

 

Darrera actualització: 23.01.2024 | 19:42