Aquest divendres es farà un ple municipal dedicat, íntegrament, a aprovar mesures per contribuir a pal·liar els efectes de la Covid-19

Dilluns, 4 de maig de 2020 a les 14:40

Està previst que s’hi pugui aprovar un pla de contingència de 600.000 € amb mesures econòmiques i fiscals adreçades tant a la ciutadania com a les empreses, comerços i serveis locals. També s’hi proposarà flexibilitzar els criteris per atorgar els ajuts socials.


Aquest divendres, l’Ajuntament celebrarà un ple municipal que estarà dedicat, íntegrament, a prendre decisions i adoptar mesures que puguin contribuir a pal·liar els efectes de la Covid-19 al municipi. Serà el primer ple que se celebra des de la declaració de l’estat d’alarma i es farà de manera telemàtica. Es podrà seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament, a partir de les 19.00 hores.

Durant el Ple, es preveu aprovar un pla de contingència social i econòmica que inclou ajuts i mesures econòmiques i fiscals tant per a la població com per a les empreses, comerços i serveis locals. Al Ple, també s’hi proposarà aprovar un Annex al Reglament municipal que regula la concessió d’ajuts socials amb l’objectiu de flexibilitzar els criteris de concessió dels ajuts per adaptar-los a la realitat actual.

Ja fa unes setmanes que l’equip de govern va comunicar als grups polítics de l’oposició, la seva intenció de celebrar aquest ple i tots ells van manifestar el seu suport a la iniciativa. Des de llavors, totes les formacions han fet aportacions tant al pla de contingència com a la resta de documents que es sotmetran a votació.

Dotació econòmica
Per a la posada en marxa de totes aquestes mesures, s’ha previst una partida inicial de 600.000 euros. D’aquests, 300.000, es destinaran al pressupost d’ajuts socials i s’afegiran als 300.000 euros que ja es van aprovar per al pressupost d’enguany; 200.000 euros més es reservaran per a ajuts i actuacions a favor de les empreses, comerços i serveis locals i els 100.000 euros restants, seran per a l’adquisició de material de protecció tant per a la ciutadania com per als treballadors municipals.

Però per poder disposar d’aquests diners, és imprescindible aprovar la corresponent modificació pressupostària que també es sotmetrà a votació, en el Ple d’aquest divendres. La modificació del pressupost és bàsica per tal que el pla de contingència sigui realment efectiu, ja que sense la dotació econòmica no es podran posar a la pràctica les mesures aprovades.

Altres temes del Ple
En el decurs del Ple també es llegirà una Declaració institucional davant de la situació d’emergència per la Covid-19 i s’aprovarà l’adhesió al Decàleg de mesures per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya, elaborat per l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya   També hi ha la possibilitat que algun grup polític pugui aportar alguna moció per debatre en el Ple.

Tots els temes que es tractaran en el Ple s’han acordat aquest matí en el decurs de la Comissió Informativa que s’ha fet per videoconferència i que ha comptat amb la participació de tots els grups polítics municipals. En aquesta comissió també s’han detallat tots els aspectes relatius al funcionament d’aquesta sessió plenària que, per primera vegada a Castellbisbal, es farà de manera telemàtica.

Darrera actualització: 04.05.2020 | 14:44