Taula territorial per la qualitat de l'aire

Vuit municipis s'uneixen per lluitar contra la contaminació atmosfèrica al seu territori. aquest grup recupera l'esperit de l’antiga taula de municipis en defensa d’una major qualitat de l’aire a la zona mitja del Baix Llobregat: unes poblacions afectades per problemes de contaminació comuns i amb una singularitat pròpia. Aquella taula va quedar diluïda dins de la taula de la conurbació de Barcelona de la Generalitat i per la creada per la mateixa AMB.

A hores d'ara, l'integren les poblacions de: Castellbisbal, Cervelló, Corbera de Llobregat, El Papiol, La Palma de Cervelló, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat. També hi estan integrats l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Objectius

  • Posar en pràctica accions conjuntes per millorar la qualitat de l’aire per tenir més força i millors resultats.
  • Intercanvi de coneixements i d’experiències entre els municipis en aquest àmbit.
  • Coordinació per tal de demanar ajuts de forma conjunta.
  • Elaboració d’un Pla d’acció conjunt per a la millora de la qualitat de l’aire per unificar esforços i aconseguir millors resultats. Aquest Pla fou aprovat en el Ple municipal del mes d'abril. Consulteu-lo fent clic aquí.

Al Ple municipal del 29 d'abril de 2019, s'hi va aprovar el Pla d'acció supramunicipal per a la millora de la qualitat de l'aire a 13 municipis del Baix Llobregat (2019-2025)

Darrera actualització: 17.11.2023 | 17:44