Cap persona i comerç enrere (Desembre 2020)

Dilluns, 15 de febrer de 2021 a les 00:00

Aquest mes ens toca fer retrospectiva, tanquem un any atípic.

Enguany, ha estat un any molt intens i volem posar en relleu algunes de les reflexions sorgides del nostre paper com a grup polític municipal i també, com a veïns i veïnes de Castellbisbal. El grup Socialista es troba representat al consistori per 5 regidors/es que no esgoten les vies d'acció de l'agrupació. Les passades eleccions municipals 1737 persones van dipositar la seva confiança en el model de poble que defensem i pel que treballem. Compartim la visió d'un projecte ben diferent del que s'està duent a terme. Treballem per un poble amb espais plens de vida, que tingui cura de les famílies, els grups de joves i la nostra gent gran.

Però més enllà d'això, hem demostrat que en els pitjors moments que hem hagut d'afrontar com a projecte polític, hem tingut present la responsabilitat que representem i hem treballat colze a colze amb l'actual equip de govern per tirar endavant les mesures d'urgència derivades de la Covid-19, hem proposat les polítiques fiscals més adequades a la realitat per fer front a la situació d'urgència social i econòmica i hem impulsat acords per posar èmfasi en l'atenció a la vulnerabilitat com a eix central de l'acció pública.

Tot i això, hem de recordar que no som l'actual equip de govern. Això vol dir que, encara que mantenim una actitud proactiva i propositiva, no prenem les decisions final d'aquelles iniciatives que calen realitzar des del consistori. I en aquest sentit, parlem del comerç local.

El comerç de proximitat dóna vida al nostre poble. És fàcil d'entendre això. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament vam aprovar un pla de contingència per disposar de subvencions econòmiques als comerços que ho podien sol·licitar. A més, dins del mateix paquet de mesures, es va aprovar un pla de dinamització d'urgència per posar en moviment l'economia local. Finalment, els resultats no han estat els esperats. Després de sis mesos d'haver aprovat aquestes mesures, ens trobem que només s'han acceptat un nombre reduït de sol·licituds per part de comerços i que el pla de dinamització, es redueix a quatre mesures que es troben lluny de dinamitzar qualsevol espai municipal. Potser tenen previstes algunes accions més, però aquestes corren el risc d'arribar tard per a molts petits comerços que ara més que mai, requereixen el nostre suport i valentia per acompanyar-los en aquests moments tan difícils. L'Ajuntament disposa d'eines i capacitat econòmica (tenint en compte els romanents acumulats) per liderar mesures que facilitin i dinamitzin el consum intern de Castellbisbal. Parlem, entre d'altres, de propostes que ja s'estan duent a terme en altres municipis com els vals descompte, el projecte de comerç segur o el servei de delivery per facilitar l'enviament dels productes a domicili sense que comporti una despesa addicional pels negocis. Cal tenir clar una cosa, els i les comerciants no reclamen diners, volen treballar. Ara és el moment de reinventar-se, ser proactius i valentes per sortir amb més fortalesa i unides d'aquesta crisi per no deixar a ningú enrere. L'estratègia és clara: reactivar l'economia municipal protegint a les persones.

Els qui estem al servei de la ciutadania hem d'atendre aquestes necessitats, expectatives i interessos del conjunt de la població i dissenyar com posar en pràctica programes de millora, preocupats pel creixement i el desenvolupament equilibrat del nostre territori. En aquest sentit, cada cop som més els i les socialistes que sumem forces per arribar a aquesta visió d'una Castellbisbal viva, activa i en continua progressió.

Finalment, des del Grup Municipal Socialista volem traslladar-vos els nostres millors desitjos per aquestes festes que tanquen un any atípic i desitjar-vos una bona entrada, per un any que de ben segur, vindrà ple de noves esperances i il·lusions.  

Darrera actualització: 15.02.2021 | 14:15