Comunicat amb motiu de l'emergència sanitària del coronavirus

Divendres, 20 de març de 2020 a les 00:00

Crida a la col·laboració ciutadana perquè segueixi escrupolosament totes les indicacions i recomanacions emeses per les administracions competents i organismes oficials.

 

Benvolgudes veïnes,

Benvolguts veïns,

 

Davant la situació d’emergència provocada per la propagació del Covid-19, totes les administracions i també aquest Ajuntament estem fent una crida a la col·laboració ciutadana perquè segueixi escrupolosament totes les indicacions i recomanacions emeses per les administracions competents i organismes oficials.

Per aconseguir controlar l’expansió d’aquesta malaltia d’abast mundial s’estan prenent mesures, però perquè siguin efectives tothom ha de prendre consciència de la gravetat de la situació, actuar amb responsabilitat i ser coneixedor de les repercussions que les accions individuals poden tenir en el conjunt de la societat.   

Hi ha milers de dones i homes que estan treballant cada dia, en jornades esgotadores, per aconseguir atendre les necessitats de tota la població i garantir el funcionament dels serveis bàsics (serveis i professionals de la sanitat, atenció a persones dependents, ajuts a persones i famílies en situació de vulnerabilitat, personal municipal, policies locals, comerciants, etc.), però difícilment ho podran aconseguir si no hi ha col·laboració ciutadana, difícilment podrem controlar i eradicar aquesta pandèmia si no comptem amb la vostra participació i col·laboració. S’han de respectar les restriccions de mobilitat: només sortir al carrer per fer les compres necessàries als establiments que tenen permesa l’obertura, evitar les aglomeracions i mantenir entre 1 i 2 metres de distància entre persones, entre d’altres mesures. Ara més que mai, cal actuar amb responsabilitat compartida, solidaritat i sentit comú.

Sé que això pot semblar fàcil de dir, però no ho és; sabem que aquesta crisi comportarà perjudicis per a la ciutadania, els comerciants, les empreses, etc., però també tothom ha de ser conscient que vivim moments d’incertesa davant d’una situació d’emergència sense precedents. Entre totes i tots hem d’aturar i vèncer aquesta pandèmia al més aviat possible, per a què les conseqüències no siguin encara pitjors, però per aconseguir-ho cal prendre mesures extraordinàries i fer sacrificis personals i col·lectius.

Des de l’Ajuntament prendrem totes aquelles mesures que siguin necessàries per adaptar-nos a una nova i desconeguda situació, que reclama que estiguem al costat de tothom i que fem front a les necessitats o situacions més vulnerables que es puguin produir. En aquest sentit, estem estudiant tota una sèrie d’actuacions i decisions encaminades a la gestió d’un nou escenari social i econòmic, que precisarà també de la col·laboració i implicació de totes les administracions competents. Com Ajuntament, en l’àmbit de les nostres competències, estudiarem la política fiscal municipal: taxes i impostos locals, terminis, procediments, etc. per adaptar-nos a les necessitats de tota la ciutadania, sectors productius, comerços, serveis i empreses locals, i ho farem des de la responsabilitat que ens imposa la situació que estem vivint, però també amb la perspectiva de garantir, en tot allò que estigui a les nostres mans, una ràpida recuperació del nivell de qualitat de vida i de la prestació d’uns serveis públics municipals que arribin a tothom que ho pugui necessitar.  

En aquests moments, estem en les mans dels professionals, investigadors i científics que lluiten per trobar una solució per frenar aquesta malaltia. Els poders públics han de prendre decisions atenent als criteris i recomanacions que fan aquestes persones i els organismes per als que treballen, i cal mantenir la nostra confiança en ells. Quan tot això hagi passat, quan haguem superat aquesta situació i tornem a una certa normalitat, ja serem a temps de valorar les decisions preses, les conseqüències i l’encert en la gestió que tots plegats haurem fet d’aquesta crisi. Ara però, és moment de lluitar plegats i coordinats, totes les administracions i tota ciutadania, per actuar amb sensatesa, molta calma i amb plena col·laboració.

Vull fer un reconeixement explícit al treball, la implicació i el compromís del col·lectiu de professionals de la sanitat, que malgrat treballar en un àmbit tan castigat per les retallades, aglutinen esforços per donar el millor servei i atendre als malalts amb els mitjans dels què disposen. Un cop superada aquesta crisi, s’haurà de reflexionar, i no només això, s’haurà d’actuar i apostar decididament per situar la sanitat en el lloc que li pertoca: una prioritat per tot govern i tota administració. La fortalesa d’un servei com aquest i la gran professionalitat i dedicació del personal sanitari és la garantia per lluitar amb èxit contra episodis tan greus com el que estem patint. Cal apostar d’una vegada per totes per garantir un sistema sanitari públic preparat, no només per emergències sinó també per donar resposta al dia a dia de la nostra ciutadania.

A Castellbisbal tenim persones que han donat positiu i altres aïllades per prevenció davant la possibilitat que també tinguin el coronavirus, des d’aquí faig arribar tota la nostra solidaritat i suport a aquestes persones i les seves famílies. El personal professional va atendre-les i va prendre les mesures necessàries que requeria cada cas, però reitero: tota la població ha de ser molt curosa per evitar que es puguin donar més casos, s’han de respectar les indicacions de les autoritats sanitàries i administracions competents i no generar comportaments incívics o que poden posar en risc no només la pròpia salut sinó també la d’altres persones.

En aquests moments en els que hem complert la primera setmana de confinament, vull agrair el treball de totes les persones que esteu lluitant per posar fi a aquesta situació al més aviat possible; tenim dipositada en vosaltres tota la nostra confiança, en el vostre treball i professionalitat.

Des de l’Ajuntament, fem arribar el nostre agraïment a tot el personal sanitari, així com també a totes aquelles persones que es troben treballant al servei de la ciutadania: treballadors municipals, Policia Local, voluntaris de Protecció Civil i de l’Associació de Defensa Forestal, personal d’empreses de serveis, comerciants i treballadors de tots aquells sectors o serveis que es mantenen oberts per tal de garantir el proveïment de les necessitats bàsiques de la ciutadania. També un agraïment a totes aquelles persones i entitats que s’han posat a disposició d’aquest Ajuntament, de manera voluntària i desinteressada, per tot el què pogués ser necessari.

Hem de recordar a tothom que el confinament en aquests moments no és una recomanació sinó una obligació i seguir molt atents a totes les recomanacions que es facin des de les administracions competents.

A Castellbisbal ens quedem a casa, per responsabilitat, sentit comú i solidaritat, cuidem-nos!

 

Joan Playà Guirado

Alcalde


 

Darrera actualització: 11.11.2020 | 09:02