Temps per passar comptes

Dimarts, 13 d'octubre de 2020 a les 00:00

Des dels ajuntaments, per la proximitat i el coneixement de la realitat dels nostres veïns i veïnes, tenim la responsabilitat i capacitat d'atendre directament les necessitats de la població. Oferir solucions i atendre els col·lectius més vulnerables amb accions de prevenció i actuació contundents per a evitar que ningú es quedi enrere.

En aquesta línia, des del grup municipal Socialista hem estat treballant des d’una perspectiva constructiva, tractant de sumar en totes les decisions complexes que hi han estan sorgint i liderant les situacions d’incertesa des de la nostra experiència i coneixement dels assumptes de gestió municipal, i sobretot, del tracte i la cura de les persones.

Aquesta última característica representa el principal tret que defineix el nostre model de gestió basat en una proposta municipal centrada en el benestar dels nostres veïns i veïnes de Castellbisbal. La cura de la gent gran, la protecció social i la visió de la infància. Enfortir les xarxes de transport per apropar-nos entre nosaltres i promocionar l’esport com a principal eix d’activitat del poble. Som un partit que treballa per la igualtat i denuncia el maltractament de drets per col·lectius susceptibles de patir discriminació. Compartim la visió d’un Castellbisbal viu, atractiu i il·lusionant, un lloc per quedar-se i construir un projecte de vida.

163 vots han suposat la distància entre el nostre model de gestió i el que tenim actualment.

Encara això, no som un grup municipal que resta còmodament instal·lat en la queixa. El nostre treball com a principal grup de l'oposició és exigir que l'actual equip de govern desenvolupi les polítiques mínimes per assegurar el correcte funcionament del municipi, al mateix temps que impulsa propostes d'inversió coherents i alienades cap a un model de poble on els nostres veïns i veïnes puguin gaudir dels serveis públics que es mereixen.

Com a exemple de fets més enllà de paraules, us presentem una sèrie de mesures que hem impulsat des de l’oposició:

  • NOU PAVIMENT AL PAVELLÓ MUNICIPAL

Vam proposar el canvi de paviment al pavelló municipal per instal·lar parquet. Aquesta mesura suposa una considerable relació de millora entre el paviment i la pràctica esportiva de cara a un millor rendiment esportiu i una significativa protecció respecte a lesions. Altre dels aspectes que afavoriran aquesta proposta, és que permetrà la possibilitat al Club de Patinatge de Castellbisbal competir al seu propi municipi – fins ara, i després de 17 anys de constitució del club, havien de competir com a locals en altres municipis -.

  • I CERTAMEN DE DONES VALENTES A CASTELLBISBAL

Dins del marc del Sopar de la Dona que impulsem cada any el 8 de març des del grup municipal, hem donat inici a una nova tradició que té com a objectiu reconéixer la figura i trajectòria de diferents dones de Castellbisbal.

  • INICIATIVES PÚBLIQUES DE PROMOCIÓ A LA DONA

Des del consistori hem portat mocions al ple que, en el seu contingut i propostes d’acord, s’ha protegit i promocionat els drets d’igualtat que es van veure vulnerats en diferents ocasions, com per exemple, durant la supressió dels jutjats de violència contra la dona. A més, hem proposat la constitució d’un Consell de la Dona Municipal com a òrgan de participació ciutadana per tal de proposar propostes i suggeriments d’accions vinculades al poble.

  • DECLARACIONS PÚBLIQUES CONTRA LA DISCRIMINACIÓ LGTBI

Vam presentar al ple de juny una declaració contra la discriminació dels col·lectius LGTBIamb la proposta d’acords, entre altres, de crear un pla de Diversitat pel municipi que doni cabuda a totes les mesures de prevenció, protecció i promoció dels drets del col·lectiu a Castellbisbal.

  • DONACIÓ ECONÒMICA DE LA NOSTRA ASSIGNACIÓ COM A GRUP MUNICIPAL

Al mes de Juny, des del grup Socialista de Castellbisbal vam realitzar una donació com a grup municipal de 3500 euros per a la destinació de material sanitari de protecció per als nostres veïns i veïnes de Castellbisbal com a acte de solidaritat política. Sentim que és el mínim gest que podem aportar més enllà de la nostra aportació política en propostes socials en el pla de contingència. Nombrosos sectors professionals han realitzat un gran sacrifici per atendre les necessitats derivades de la situació d’emergència.

  • PROPOSTES DE MODIFICACIÓ PER LES ORDENANCES FISCALS

Hem recollit i plantejat una sèrie de propostes sobre modificacions per les ordenances fiscals amb la finalitat de facilitar i afavorir el període de recuperació de la pandèmia. La negociació d’aquestes mesures es realitzarà durant aquest mes d’octubre i es podrien materialitzar, en cas d’èxit i ser aprovades, a finals del present any.

Gestió de la pandèmia

La COVID-19 ha posat a prova la nostra fortalesa de la pitjor manera possible, amb la solitud com a premissa i l'exigència de la distància social en uns moments on necessitàvem més que mai l'afecte d'una forta abraçada.

Aquesta situació ens ha exigit adaptar-nos i comprendre que era el moment de fer un esforç extra i anar més enllà del partidisme per tal de donar sentit a la nostra funció pública tractant d'aportar la nostra experiència, treball i bona predisposició en totes les mesures que hem proposat en el pla de contingència impulsat durant la gestió de la pandèmia, com el suport dels acords per tal de materialitzar-los en un context d'incertesa on més que mai, s'ha hagut de prioritzar l'atenció social, el rescat del comerç local i la seguretat pública dels nostres veïns i veïnes de Castellbisbal. I ho hem fet impulsats pel nostre deure ètic i professional per tal d'estar a l'altura de la nostra responsabilitat pública en aquests moments tan complicats.

Entrem en un nou escenari on s'espera que l'administració pública i els seus gestors siguin capaços de liderar un model de gestió que doni resposta a una situació que pot canviar tots els nostres paradigmes socials, laborals i econòmics en els quals vivim. Haurem de preveure i idear noves estratègies que impulsin i generin economia, llocs de feina i mesures de protecció social. Reinventar-se per tal de no reaccionar a l'impacte de la crisi, més bé per aprofitar-la i sortir-ne més reforçats. Ara és el moment de mirar cap endavant, amb ambició i una proposta ferma per no deixar a ningú enrere.

En aquest sentit, les administracions locals ens trobem en l’obligació de promoure una estratègia d’acció compartida on la prioritat no ha de ser només la identificació de criteris d'actuació i projectes estructurants, més aviat i sobretot, en el desenvolupament d'una transformació del model de gestió que doni prioritat al reforç d’aquells sectors estratègics i tècnics que es trobin alineats amb els objectius de la cohesió social i la promoció del teixit comercial local amb la clara consigna de centrar els recursos públics en les necessitats de la ciutadania, entenent la nostra funció política com un servei de responsabilitat per donar prioritat a la protecció de la vulnerabilitat social i la promoció del desenvolupament econòmic del municipi. És necessari confiar en la capacitat de la representació pública per a liderar polítiques públiques que atenguin el conjunt de sensibilitats que han de sorgir d'aquesta nova normalitat. D'igual manera, serà imprescindible fer partícip al conjunt de la població per a dissenyar l'estratègia d'acció més adequada per a no deixar a ningú enrere.

Avançarem col·lectivament per recuperar aquells espais que ens uneixen, pel bé de tothom, pel bé de Castellbisbal.

Darrera actualització: 29.10.2020 | 12:25