Crida a la ciutadania perquè es continuï realitzant la recollida selectiva, durant el confinament

Dimecres, 15 d'abril de 2020 a les 13:30

L’Ajuntament demana que es mantingui la separació de residus a les llars i recorda que no està permès abandonar ni voluminosos, ni esporga, ni residus especials al costat dels contenidors.


L’inici del confinament, ara fa un mes, va comportar que es deixessin de prestar alguns serveis de recollida selectiva com són la recollida domiciliària d’esporga i de voluminosos. A més, es va haver de reduir el servei de la deixalleria (que funciona en serveis mínims a porta tancada) i es va tancar el Punt Verd.

Malgrat tot, l’Ajuntament encoratja el veïnat perquè continuï fent la separació de residus a les llars i manté, al 100 %, el servei de recollida d’escombraries de totes les fraccions: vidre, paper i cartró, orgànica i rebuig.

A banda, el consistori demana  a la població que guardi a casa els voluminosos, l’esporga i  residus especials (com bombetes, piles, fluorescents, pintures, etc.) fins que els serveis de la deixalleria, deixalleria mòbil i Punt Verd tornin a estar oberts al públic. En aquest sentit, en les darreres setmanes, s’ha detectat un increment de les deixalles abandonades a la via pública que ha obligat a reforçar el servei de recollida d’abandonaments.

També s’ha constatat que hi ha persones que deixen les bosses fora dels contenidors no perquè estiguin plens, sinó perquè no volen tocar-los amb les mans per por de contagiar-se. L’Ajuntament recorda que desinfecta de manera periòdica les bústies dels contenidors i demana que tothom deixi les bosses dins per una qüestió no només de civisme, sinó també de salubritat.

Recollida brossa orgànica
El confinament també va obligar a suspendre el servei de distribució de bosses compostables per a la recollida de la brossa orgànica i algunes persones s’han adreçat a l’Ajuntament per demanar com fer la recollida d’aquesta fracció en cas que no es disposi d’aquestes bosses.

En primer lloc, cal tenir present que pot usar-se qualsevol tipus de bossa compostable de les que es venen a les botigues així com les bosses compostables que alguns establiments lliuren per comptes de les bosses de plàstic.

D’altra banda, en cas que no es disposi de bossa compostable, es proposa que, de manera excepcional mentre duri el confinament, s’usin bosses de plàstic i que, a l’hora d’abocar-les al contenidor, primer es buidi el contingut de la bossa al contenidor marró i, posteriorment, es llenci la bossa de plàstic al contenidor de brossa inorgànica.

Les persones que no vulguin fer aquesta operació, poden llençar la brossa orgànica en bossa de plàstic dins del contenidor de l‘orgànica, però cal tenir present que aquesta mesura no és la més correcta per al futur tractament dels residus i que s’ha de fer només de manera excepcional i puntual.

Darrera actualització: 15.04.2020 | 13:38