Vuit candidatures es presenten a les eleccions municipals

Dimarts, 2 de maig de 2023 a les 00:00

Aquest matí s’ha fet el sorteig de designació de les 153 persones que hauran de formar part de les meses electorals el proper 28 de maig. 

La Junta Electoral de Zona de Terrassa ha publicat aquest matí les llistes electorals proclamades de les municipals del proper 28 de maig. A Castellbisbal són vuit les llistes que hi participaran, algunes de les quals és la primera vegada que es presenten al municipi.
 
Les candidatures, per ordre de publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOPB), són:
 
  1. Alternativa per Castellbisbal – Confluència (ALTpCB - C)
  2. Som-hi Castellbisbal – Candidatura de Progrés (CP)
  3. Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal (ERC - AM)
  4. Som Veu – Som Veïnes i Veïns d’Urbanitzacions de Castellbisbal (SOM VEU)
  5. Ciutadans – Partido de la Ciudadania (Cs)
  6. Vox (VOX)
  7. Junts per Catalunya Castellbisbal – Compromís Municipal (CM)
  8. Candidatura d’Unitat Popular – Alternativa Municipalista (CUP-AMUNT)
En aquest enllaç del www.bop.diba.cat podeu consultar les llistes proclamades, publicades al BOPB d’avui.

Sorteig dels càrrecs de les meses electorals

A partir d’avui, i durant els propers dies, les 153 persones que han estat designades per formar part de les meses electorals el proper 28 de maig rebran personalment la notificació després que aquest matí a primera hora es fes el Ple extraordinari on s’han sortejat els càrrecs.
 
Són un total de 51 persones titulars i 102 suplents, que han estat escollides per actuar com a presidentes i vocals de les 17 meses que s’habilitaran als tres col·legis electorals del municipi, ubicats al poliesportiu de l’Escola Mare de Déu de Montserrat, la sala d’exposicions d’Els Costals i el centre cívic de Can Santeugini.
 
El sorteig, que s’ha retransmet en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament, s’ha fet informàticament, mitjançant un aplicatiu facilitat per l’Oficina del Cens Electoral que ha seleccionat, aleatòriament, les persones integrants de les meses electorals entre els electors del municipi que tenen entre 18 i 70 anys. 
 
Totes les persones designades tenen l’obligació d’assistir a la cita electoral. Només aquelles que tinguin alguna causa justificada que els impedeixi realitzar aquest servei públic podran presentar al·legacions davant la Junta Electoral de Zona de Terrassa en el termini de set dies, a comptar des de la notificació del nomenament.
 
Si heu estat escollides com a membre d’una mesa electoral, trobareu informació d’interès en aquest enllaç: www.elecciones.locales2023.es 
Darrera actualització: 02.05.2023 | 12:18