En marxa el nou Pla Local de Joventut

Dimecres, 26 de febrer de 2014 a les 14:36

La Regidoria de Joventut ha engegat el procés d’elaboració d’un nou Pla Local de Joventut per Castellbisbal, que serà la guia que marcarà el camí de les polítiques dedicades al jovent del municipi durant els propers quatre anys.

El Pla, que s’havia començat a dissenyar a principis d’any, va viure, el passat dia 22 de febrer, una de les seves activitats principals, amb una trobada de joves que es va fer a Els Costals i que va comptar amb la participació d’una quarantena de nois i noies, de 14 a29 anys.

Durant la reunió, que va durar tota la tarda, es van fer propostes sobre la direcció que haurien de prendre les polítiques de joventut de Castellbisbal en els propers anys i s’hi van tractar qüestions de tipus divers: des d’ensenyament fins a treball, habitatge o lleure. La creació d’un casal de joves, adaptar els horaris de les aules d’estudi nocturn o la creació de pisos de protecció oficial són algunes de les propostes aportades pels joves durant l’acte.

El regidor de Joventut, Gerard Bas, considera que la trobada ha estat molt positiva i enriquidora tant per la quantitat d’assistents com per les idees que n’han sorgit. Bas, a més, destaca que la reunió amb els joves "ha estat una bona eina que ens ajudarà, i molt, en l’elaboració del Pla Local de Joventut ja que van sorgir propostes i projectes interessants que, esperem, que es puguin fer realitat".

El procés de participació busca implicar el col·lectiu en les polítiques que els afecten directament i, més important encara, idear noves formes de donar resposta als seus problemes i a les seves inquietuds.

A banda de la trobada de joves del passat 22 de febrer, el procés de redacció del Pla Local de Joventut inclou d’altres accions per fomentar la participació del jovent del municipi. En aquest sentit, s’està fent una enquesta a través de l’espai web del Pla (http://plajovecastellbisbal.blogspot.com.es/), adreçada als veïns del poble de 14 a 29 anys en què se’ls demana la seva opinió al voltant d’aspectes diversos.

Amb les valoracions de l’enquesta i els resultats de la jornada de participació, la Regidoria de Joventut dissenyarà els eixos principals de les polítiques de Joventut i les presentarà al públic en un acte adreçat a tots els joves, de forma que puguin veure el fruit de la seva participació.

Darrera actualització: 27.09.2019 | 14:54