Uns setanta nens participen al Taller de petards

Dimarts, 17 de juny de 2014 a les 17:20

Seguretat Ciutadana va organitzar el taller en col·laboració amb Diables, ADF i Protecció Civil.

Més d’una setantena de persones, majoritàriament famílies, van participar, el passat dia 16 de juny, en un Taller de petards que tenia per objectiu explicar com utilitzar els productes pirotècnics amb seguretat. 

El taller va estar organitzat per l’Àrea de Seguretat Ciutadana, al capdavant de la qual hi ha la regidora Conxi Llurba, i segons va explicar ella mateixa, “pretén servir per conscienciar nens, joves i adults sobre els perills que pot comportar fer un mal ús de la pirotècnia”. Per a Llurba, “és important dedicar esforços per conscienciar la població just en els dies previs a la revetlla de Sant Joan, quan molta gent llençarà petards sense ser conscient del perill que pot comportar manipular-los de forma incorrecta”. 

Taller pràctic
La formació va començar amb una explicació del tècnic de Protecció Civil de l’Ajuntament, Jordi Artiga, ajudat per membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, sobre els diferents tipus de petards que es poden adquirir així com en relació a la forma en què s’han d’encendre o transportar. 

La part més gràfica la van dur a terme els Diables de Castellbisbal, que van fer una explicació sobre els diferents elements i complements que podem utilitzar per protegir-nos del foc, completada amb una demostració dels efectes del foc damunt de diferents tipus de roba. 

De la seva banda, els voluntaris de l’Associació de Defensa Forestal de Castellbisbal (ADF) van fer una explicació sobre els riscos de llençar petards prop del bosc i, per acabar, un representant de Creu Roja va explicar com cal actuar, en cas de patir una cremada. 

Davant la bona acollida que va tenir el taller entre les famílies, l’Àrea de Seguretat Ciutadana es proposa repetir aquest iniciativa, l’any vinent.

Darrera actualització: 11.11.2019 | 18:03