Castellbisbal recorda com es van viure els darrers dies de la Guerra Civil, al poble

Dijous, 13 de novembre de 2014 a les 12:33

Demà, l’Àrea de Cultura inaugurarà l’exposició "Castellbisbal 1939, els darrers dies"una mostra per explicar com es va viure el final de la Guerra Civil.

 

L’Àrea de Cultura inaugurarà, demà divendres, l’exposició Castellbisbal 1939, els darrers dies ; una mostra que té per objectiu explicar les vivències dels veïns del municipi, al final de la Guerra Civil. A més, i com a complement a l’exposició, es faran dues visites guiades a espais especialment significatius de la Guerra Civil.

La primera de les sortides previstes es farà als espais de la Batalla de l’Ebre i, la segona, serà una visita a la Fundació Miró per conèixer l’obra d’aquest artista durant el conflicte bèl·lic i poder constatar com va expressar el seu compromís polític a favor de la República, a través de l’art. Aquesta activitat es completarà amb una visita al refugi antiaeri del Poble Sec.
 

L’exposició
Castellbisbal 1939, els darrers dies consta de tres parts i comença amb l’exposició Catalunya bombardejada que ha estat produïda pel Memorial Democràtic de Catalunya. A continuació, s’ofereix un espai on, a través del relat de l’historiador Jordi Amigó, s’explica com es van viure els quatre darrers dies de la Guerra Civil a Castellbisbal. Amigó ha estudiat el final del conflicte al Baix Llobregat i, per proximitat geogràfica, ha estudiat també el final de la Guerra, al nostre poble.

Per completar la mostra, s’ha dedicat un espai per escoltar diversos testimonis. Mitjançant una producció audiovisual, es presenten els records de veïns de Castellbisbal que van viure aquells dies. Es tracta d'unes gravacions que es van fer al 2008 i que recullen el testimoni d'un total de 18 persones, algunes de les quals ja no són entre nosaltres.

Tot plegat, una exposició que es completarà amb objectes i documents que han estat cedits pel Museu de la Pagesia i per l’Arxiu Municipal.

 

75è aniversari del final de la Guerra Civil
L’exposició s’ha organitzat coincidint amb la celebració, aquest any 2014, del 75è aniversari del final de la Guerra Civil i és un més dels actes que l’Àrea de Cultura ha organitzat per tal de recuperar el patrimoni històric del poble i donar-lo a conèixer.

La mostra s'inaugurarà demà divendres, a les 19.00 hores, i estarà instal·lada a la sala d’exposicions d’Els Costals. Es podrà visitar fins al 14 de desembre.

Darrera actualització: 27.12.2019 | 16:30