Gegants de Bèlgica i França, convidats especials de la Festa Major d'hivern

Dimecres, 31 de desembre de 2014 a les 11:08

La Festa Major de Sant Vicenç se celebrarà entre els dies 21 i 25 de gener i els actes tradicionals seran l’eix principal del programa.


La Trobada gegantera es farà el diumenge dia 25. El Manel, la Vicenta i la Rita ballaran pels carrers del poble acompanyats dels gegantons Manelet i Vicenteta. també participaran de la dansa uns convidats especials i que venen de lluny: els gegants de la ciutat belga de Boldesberg i els francesos de Tuïr. Totes dues colles venen convidades per la Colla Gegantera de Castellbisbal.

En el cas dels belgues, és la primera vegada que venen a Catalunya i ho faran acompanyats d'un gegant de cinc metres d'alçada que representa un constructor d'una ermita que ve viure al segle XVII. És per això que tots els integrans de la colla belga, van vestits amb la roba tradicional d'aquella època.

Pel que fa als geganters de Tuïr, la visita és fruit d'un intercanvi amb la colla de Castellbisbal.

Activitats tradicionals
També serà molt tradicional el programa d’actes del 22 de gener, festivitat de Sant Vicenç. La botifarrada popular donarà pas a l’ofici de Festa Major, a l’audició de sardanes, amb la Cobla Ciutat de Sabadell, i al concert de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Montecarlo.

Música i teatre
L’auditori d’Els Costals acollirà la representació de teatre infantil Operació AVI, de la companyia Farrés Brothers i Cia i a la biblioteca, es podrà veure Sota les ones a càrrec de Mon Mas.

L’Escola Municipal de Música oferirà, un any més, el concert de Festa Major i la Jam Session al Bar d’El Casal i el Grup del Taller d’havaneres del Casal de la Gent Gran farà també una actuació a la Sala d’actes de l’Ajuntament.

Joventut
Les activitats per als joves giraran al voltant del Ludoganàpies que se celebrarà els dies 22, 23 i 24 de gener i els concert del grup La Sra. Tomasa que ha estat escollit pels nois i noies que formen part de la Comissió de Joves de Castellbisbal. Una actuació que es farà el dissabte a la nit i que es completarà amb l’actuació d’un DJ.

A més, i com a novetat, es farà un torneig de Warhammer el dia 25 de gener, organitzat per Hobby Garrafot.

Darrera actualització: 23.12.2019 | 15:45