Comencen els actes de la Festa Major d'Hivern

Dimecres, 21 de gener de 2015 a les 12:01

La botifarrada popular i la Trobada de Gegants són les activitats més emblemàtiques de la Festa Major de Sant Vicenç


La Trobada gegantera Es farà el diumenge dia 25. El Manel, la Vicenta i la Rita ballaran pels carrers del poble acompanyats dels gegantons Manelet i Vicenteta i d’uns convidats que vénen de lluny: els gegants de la ciutat belga de Boldesberg, els francesos de Tuïr i els geganters d’Urnieta, a Euskadi. A més, i com ja és habitual, colles d’arreu de Catalunya també participaran en aquesta activitat.

En el cas dels belgues, és la primera vegada que vénen a Catalunya i ho faran acompanyats d'un gegant de cinc metres d'alçada que representa un constructor d'una ermita que va viure al segle XVII. És per això que tots els integrants de la colla belga van vestits amb la roba tradicional d'aquella època.

Novetats
La 1a Trobada de vehicles d’emergències serà una de les novetats que presentarà la Festa Major d’enguany. Vehicles d’ADF i Protecció Civil de diversos municipis de Catalunya seran a Castellbisbal durant el matí de dissabte per tal que tots els veïns que ho desitgin puguin veure’ls de prop.

Com a complement a aquesta activitat, el dimecres a la tarda, també es podrà visitar el camió d’emergències de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat.

També serà una novetat la celebració del Torneig de Warhammer, el dia 25 de gener, organitzat per Hobby Garrafot.

Altres activitats
Un any més, la tradició marcarà el programa d’actes del 22 de gener, dia de Sant Vicenç. La botifarrada popular donarà pas a la Missa de Festa Major, a l’audició de sardanes i al concert a càrrec de l’Orquestra Montecarlo. A més, com ja és habitual en els darrers anys, durant tot el matí hi haurà jocs i tallers infantils, a la Sala d’actes i al pati de l’Ajuntament.

Pel què fa als espectacles a l’auditori, Els Costals acollirà els monòlegs de Toni Moog i, per al públic familiar, la representació de teatre Operació AVI. A més, es faran dues sessions de cinema: una per a adults, amb la pel·lícula La ladrona de libros, i una altra per als infants, amb Avions.

Podeu consultar el programa d’actes i tota la informació de la Festa Major en aquest enllaç.

Darrera actualització: 23.12.2019 | 15:45