Castellbisbal retrà homenatge a Badia i Margarit

Dilluns, 9 de març de 2015 a les 11:43

El proper divendres dia 13 de març, l’Ajuntament farà un acte de record i homenatge al filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit.

 

Badia i Margarit estava vinculat a Castellbisbal perquè part de la seva família materna n’era originària.Va morir el passat dia 16 de novembre, als 94 anys.

L’acte d'homenatge, organitzat per la Regidoria de Cultura, comptarà amb la presència de figures de prestigi en l’àmbit de la lingüística com el Dr. Josep Moran i Ocerinjauregui, especialista en lingüística i en onomàstica catalanes i autor de l’estudi sobre el El Capbreu de Castellbisbal, i la Dra. Denise Boyer, que ha estat catedràtica de llengua i cultura catalanes a la Sorbona de París.

 

Homenatge popular

Malgrat la presència d’aquestes grans figures del món de les lletres, l’objectiu és que l’acte d’homenatge no sigui un acte estrictament acadèmic sinó que tingui un alt component popular. Amics, deixebles i col·legues de Badia i Margarit participaran en una posada en escena en la qual cada un d’ells explicarà un aspecte de l’obra o de la personalitat d’aquest lingüista, amb l’objectiu de configurar un retrat polièdric de la seva figura.

En aquest sentit, es podrà escoltar, per exemple, a qui va ser rector Castellbisbal, Mossèn Albert Ruiz, o a la professora de la Universitat de Barcelona, Gemma Tribó. A més, veïns de Castellbisbal explicaran també la relació que el lingüista tenia amb el poble i els records de les seves visites a Castellbisbal.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castellbisbal, Martí Ribas, ha explicat que “es pretén que l’escenari d’Els Costals es converteixi en un lloc de trobades i coincidències gens llunyà a les arts i l’espectacle”. En definitiva, segons Ribas, “es tracta de fer un homenatge ben popular que combini el rigor acadèmic amb l’alegria que passa”.

Darrera actualització: 27.12.2019 | 16:31