La Mostra d'oficis artesans serà l'acte central per celebrar el Dia Internacional dels Museus

Divendres, 15 de maig de 2015 a les 11:35

La Mostra es farà demà i coincidirà amb la reobertura del Museu de la Pagesia i l’estrena de "Castellbisbal, fotografies d’un poble agrícola".

Demà dissabte, Castellbisbal acollirà la tercera edició de la Mostra participativa d’oficis artesans i tradicionals. L’activitat es farà durant tot el dia al carrer de Pi i Margall, entre la Plaça de l’Església i el Museu, i es convertirà en l’acte principal organitzat a Castellbisbal en el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM).

Tal com es fa des de l’any passat, es tracta d’una fira que busca la participació dels visitants. És per això que grans i petits podran gaudir dels tallers que s’han organitzat a tots els estands per tal de mostrar les tècniques i les dificultats dels treballs artesanals.

Museu de la Pagesia
Enguany, la celebració del Dia Internacional dels Museus es complementarà amb la reobertura del Museu de la Pagesia, tancat per obres des del passat dia 10 d’abril, i amb l’estrena de l’exposició titulada Castellbisbal, fotografies d’un poble agrícola.

A més, i tal com es fa cada any, el Museu traurà al carrer una de les peces del seu fons per donar-li més protagonisme. Es tracta de la iniciativa La joia del Museu que pretén donar a conèixer algunes de les peces més curioses o significatives, de totes les que s’exposen en aquest equipament cultural.

Per completar la festa, el Museu posarà una parada on es podran comprar els diferents llibres publicats en els darrers anys i entre els quals destaca La petita història de Castellbisbal escrita per Mercè Ubach i dibuixada per Pilarín Bayés que es va presentar el passat dia 26 d’abril. En aquest estand, a més, es podrà adquirir el passaport dels Museus del Vallès Occidental.

En aquesta mateixa parada, les persones que ho desitgin també es podran inscriure a la vista al Monestir de Sant Cugat i al Celler Cooperatiu Modernista construït per Cèsar Martinell, que es farà el proper 31 de maig.

Darrera actualització: 23.12.2019 | 16:29