Castellbisbal se suma a la Xarxa de Ciutats Refugi

Divendres, 4 de setembre de 2015 a les 14:58

El govern municipal ha començat les gestions per col·laborar amb aquells organismes i administracions que ofereixin solucions a la dramàtica situació que viuen milers de refugiats que arriben a Europa fugint dels seus països d’origen.

 

L’Ajuntament de Castellbisbal ha iniciat les gestions per tal d’adherir-se a la Xarxa de Ciutats Refugi i poder col·laborar, així, amb les necessitats que generi l’acollida als milers de persones de totes les edats que fugen amb por i desesperació dels conflictes armats que hi ha als seus països d’origen.

“Com a Ajuntament, la nostra voluntat és tenir un paper actiu i cooperant davant aquest drama, oferint la màxima col·laboració tant a la Xarxa com als organismes que s’estan activant per donar asil als refugiats que travessen Europa fugint de les guerres, la persecució i el terror”, destaca l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà. Per això, el consistori s’ha compromès a treballar, de manera immediata, amb les entitats i institucions que participen en aquesta Xarxa de Ciutats Refugi, per tal de sumar esforços i mitjans, de forma proactiva i urgent. “El món local ha d’actuar de forma contundent i decidida per despertar les consciències d’organismes i administracions internacionals, que són les que tenen la màxima responsabilitat en la gestió d’aquest drama, així com en algunes de les causes que el genera” afegeix Joan Playà.

L’Ajuntament està preparant amb tots els grups polítics municipals una moció de consens que serà presentada en el proper Ple ordinari del 28 de setembre de 2015, i s’ha posat a treballar per definir els ponts de col·laboració necessaris per atendre els refugiats, d’acord amb les iniciatives que es generin des de la ciutadania, i des d’altres administracions i organismes.

Darrera actualització: 16.10.2018 | 13:13