L'Ajuntament posa en marxa un pla d'acció municipal per donar resposta a la crisi dels refugiats

Dilluns, 19 d'octubre de 2015 a les 10:17

L’Ajuntament ha posat en marxa un seguit de mesures per coordinar l’ajuda local a les persones que fugen de conflictes bèl·lics.

Davant l’emergència humanitària internacional que viu Europa i el Pròxim Orient, l’Ajuntament està enllestint l’elaboració d’un pla local de viabilitat per l’acollida de refugiats, que inclogui les necessitats d’habitatge, educació, assistència mèdica, suport psicològic i jurídic, així com d’idioma i d’accés al mercat laboral. “L’objectiu no és només donar assistència, sinó garantir la integració dels refugiats” destaca el regidor de Solidaritat i Cooperació, Joaquim Sardà, alhora que anuncia que “per elaborar aquest pla de treball s’està comptant amb el suport de tècnics especialitzats en la matèria, que ens assessoraran al llarg de tot el procés”.

A més d’iniciar els contactes individuals amb persones del municipi que s’han ofert com a voluntàries i/o que estan interessades d’acollir refugiats en cas de necessitat, una de de les primeres mesures d’aquest pla d’acció local que s’ha posat en marxa ha estat fer una aportació econòmica de 15.000 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per ajudar a fer la primera atenció als refugiats que estan arribant a la Unió Europea. Aquest ajut es va aprovar durant el darrer Ple Municipal, celebrat el passat 28 de setembre, amb els vots a favor de tots els grups municipals.

 

Moció de suport

També, durant la sessió plenària del 28 de setembre, es va aprovar per unanimitat una moció de tots els grups municipals del consistori sobre el suport a l’acollida de persones refugiades provinents de països en conflicte de la mediterrània. La moció es documenta en les dades facilitades per la institució humanitària ACNUR, que xifra en prop de 320.000 les persones que han fugit aquest 2015 dels greus conflictes armats en països d'origen, la meitat de les quals, procedents de Síria. Per aquest motiu, el consistori treballarà amb la mateixa ACNUR, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i altres entitats de l'àmbit humanitari per impulsar mesures de suport a l'acolliment d'aquestes persones. “Tot plegat sense descuidar ni posar en risc l’atenció a la població necessitada de Castellbisbal”, assegura l’alcalde, Joan Playà.

Darrera actualització: 03.12.2019 | 17:42