Recull d'imatges del Pregó 2016 dels Tres Tombs

Dimecres, 13 de gener de 2016 a les 10:23

Castellbisbal, com a població amfitriona de la XIX Trobada Nacional dels Tres Tombs el proper 8 de maig, ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a les celebracions de Sant Antoni Abat que, aquest 2016, recorreran diferents pobles i ciutats de Catalunya.


L’acte del Pregó 2016 dels Tres Tombs va tenir lloc el 7 de gener a Els Costals, on es van reunir representants de les colles dels Tres Tombs d’una quarantena de poblacions catalanes, així com autoritats i una àmplia representació de les entitats culturals del municipi.

La primera actuació de la nit va anar a càrrec de la Coral La Unió, que va interpretar el Cant dels Segadors. Després va ser el torn de l’Elenc Teatral que, en clau d’humor, va repassar alguns costums del nostre passat rural i va llegir el pregó 2016 dels Tres Tombs que els Amics de Sant Antoni Abat havien preparat per a l’ocasió.

La part més institucional de la jornada va estar protagonitzada pels parlaments del director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig; el coordinador de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, Josep González; i la presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Tània Guasch, que, amb un discurs molt personal i emotiu, va trobar la complicitat del públic al recordar l’esforç i la il·lusió que representen formar part d’una colla. En el seu torn de paraula, l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, va aprofitar l’oportunitat per destacar els valors de la Festa dels Tres Tombs, que “promou la generositat, el voluntariat i que la comunitat s’aplegui, participi i s’organitzi per gaudir”, alhora que va dedicar unes paraules d’agraïment als Amics de Sant Antoni Abat, que van ser els grans protagonistes de la jornada. El president de l’entitat, Francesc Marín, visiblement emocionat, va destacar el privilegi que suposa per a Castellbisbal convertir-se, aquest 2016, en capital dels Tres Tombs i va sorprendre les autoritats, l’Elenc Teatral i la Coral La Unió, obsequiant-los amb una rèplica en ceràmica del cartell de la XIX Trobada Nacional dels Tres Tombs, fet per l’artesana local Pilar Calaf.

Al recull d'imatges que us hem preparat, podreu repassar els moments destacats de l'acte.

Darrera actualització: 27.12.2019 | 16:50