La XIX Trobada Nacional dels Tres Tombs en imatges

Dimecres, 11 de maig de 2016 a les 13:57

Castellbisbal s’ha convertit, aquest cap de setmana, en la capital catalana dels Tres Tombs. Una cita que ens ha deixat moltes imatges per al record.


Diumenge va ser el dia gran de la XIX Trobada Nacional dels Tres Tombs, amb la passejada de carros i cavalls que van organitzar els Amics de Sant Antoni Abat de Castellbisbal i la Federació Catalana dels Tres Tombs, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

A la rua, que va fer un ampli recorregut de prop de quatre quilòmetres i mig i que va tenir com a punt de sortida i arribada la rotonda del polígon industrial Los Herreros, van participar més d’una cinquantena de colles de Tres Tombs d’arreu de Catalunya, que van portar a Castellbisbal prop d’una vuitantena de carros i carretes, gairebé 200 cavalls i la participació de més d’un miler de traginers i carreters.

Coincidint amb la Trobada, el dia abans, dissabte, es van fer diverses activitats, com ara la descoberta d’un mural commemoratiu dels 25 anys de la colla d’Amics de Sant Antoni Abat de Castellbisbal i una cercavila pels carrers del centre de la vila, encapçalada per la Mulassa.

També es va fer un acte més institucional a l’auditori d’Els Costals, on els abanderats del 2015, l’Escola Municipal de Música Miquel Blanch, van fer entrega de la bandera de Sant Antoni Abat als abanderats d’enguany, Joves de la colla Amics de Sant Antoni Abat de Castellbisbal, que també van ser els portadors de la bandera de la Federació Catalana dels Tres Tombs. Pel que fa la bandera petita, va passar de mans de l’Escola Mare de Déu de Montserrat, abanderats del 2015, a l’Escola Benviure, que enguany celebra el seu desè aniversari.

Darrera actualització: 12.12.2019 | 18:48