El Ple Municipal aprova dues mocions en defensa de la sanitat pública

Dimecres, 1 de juny de 2016 a les 18:34

El Ple del mes de maig també va aprovar modificar el pressupost per poder dur a terme nous plans d’ocupació al municipi.


El Ple de l’Ajuntament de Castellbisbal corresponent al mes de maig i celebrat ahir al vespre, va aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics, dues mocions en defensa de la sanitat pública.

D’aquestes, una, fa referència al Consorci Sanitari de Terrassa, més concretament, a les decisions que es prenguin per eixugar el dèficit històric que té acumulat aquest ens. El text aprovat en el Ple defensa que, en cap cas, les mesures que s’adoptin per eixugar aquest deute han de suposar una reducció de la qualitat assistencial dels usuaris dels serveis sanitaris públics de Castellbisbal i, per tant, el Ple demana que no s’hi faci cap reducció de personal i es reclama un finançament adequat per a l’Hospital de Terrassa.

En la segona de les mocions aprovades per a una millor sanitat pública, el consistori insta el Departament de Salut que desenvolupi, a Castellbisbal, el projecte sanitari Patologia ambiental per a professionals de la Salut Pública mitjançant el qual els professional mèdics del CAP rebran formació en medicina ambiental que inclou, entre d’altres, informació dels efectes de la contaminació en la salut de les persones.

En el Ple també es va aprovar una moció de rebuig a l’actuació del Govern espanyol per haver imposat recurs d’inconstitucionalitat contra el decret de pobresa energètica de la Generalitat de Catalunya que garantia que no es tallarien els subministraments ni d’aigua ni de llum a les famílies en situació de vulnerabilitat i durant els mesos d’hivern. La moció va comptar amb el suport d’AC, PSC, ERC i CiU i l’abstenció de C’s.

 

Altres acords
El Ple va aprovar també una modificació del pressupost del 2016 amb l’objectiu principal de posar en marxa els nous plans d’ocupació del municipi. En sentit estricte, la modificació implica incorporar, com a ingrés i com a despesa, l’import de les subvencions atorgades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona per finançar els Plans d’Ocupació d’enguany. Es tracta d’un import de 127.729,14 euros.

D’altra banda, també es va aprovar l’ampliació de la dedicació del regidor Enrico Martinelli, que va passar de ser del 50% al 75% i que comportarà una despesa de 10.810 euros addicionals per a aquest 2016.

Darrera actualització: 27.12.2019 | 17:18