Castellbisbal centra les Jornades Europees del Patrimoni en l'ermita de Sant Joan de Benviure

Dijous, 8 de setembre de 2016 a les 11:25

El divendres, 16 de setembre, s’ha organitzat una caminada fins a l’ermita on es faran diverses activitats, com ara tastets de productes romans i medievals, un taller de mosaics i un concert de música medieval.


Amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, que enguany es celebren del 16 al 18 de setembre sota el lema Patrimoni de tot@s, es podrà fer una visita guiada a l’ermita de Sant Joan de Benviure i a l’entorn de Ca n’Estapé. La proposta, organitzada per la Regidoria de Cultura, tindrà lloc el proper divendres, 16 de setembre, i consisteix a sortir caminant, a les 19.00 hores, des de la sala d’exposicions d’Els Costals fins a l’ermita.

Són uns tres quilometres i mig de recorregut, motiu pel qual es recomana dur calçat còmode i roba adequada, una lot per a la tornada, armilles reflectants i aigua i provisions per al trajecte. Aquells que ho desitgin també podran anar-hi amb cotxe, seguint les indicacions que s’hauran habilitat per a l’ocasió. Un cop allà, es farà una visita guiada a Sant Joan de Benviure i a l’entorn de Ca n’Estapé a càrrec de la tècnica especialista Mireia Barnadas, encarregada del projecte de rehabilitació i dignificació de l’ermita. L’activitat es completarà amb un concert de música medieval a càrrec del grup Caladrius, un taller de mosaics per a un públic familiar (podran participar un màxim de 30 persones) i tastets de productes romans i medievals.

A més, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, els dies 17 i 18 de setembre serà el darrer cap de setmana que es podrà visitar l’exposició Sant Joan de Benviure, tresor desconegut a la sala d’Exposicions d’Els Costals.

Inscripcions
La caminada i les activitats que el proper 16 de setembre es faran a Sant Joan de Benviure són gratuïtes però com les places són limitades, per participar-hi, cal fer una inscripció prèvia abans del 15 de setembre al Museu de la Pagesia o a Els Costals en els seus horaris habituals. Les persones interessades també es poden apuntar a la sortida enviant un correu electrònic a museu@castellbisbal.cat

Sobre Sant Joan de Benviure
L’ermita de Sant Joan de Benviure és de l’any 1040 i va ser reconstruïda al segle XVIII amb fragments de tègules i carreus de l'època romana. En aquests moments està en ruïnes, però té un valor patrimonial indescriptible i encara per conèixer. A dia d’avui, s'han començat a fer els primers treballs de restauració per conservar els pocs elements constructius que queden de l'ermita.

Darrera actualització: 27.12.2019 | 16:35