Conveni amb Can Pedrerol de Baix per contribuir en la preservació de la masia i de l'ermita

Dimecres, 14 de juny de 2017 a les 12:20

L’Ajuntament reduirà la quota d’IBI i, a canvi, els diners estalviats es reinvertiran en tasques de conservació del conjunt arquitectònic.


L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb els propietaris de Can Pedrerol de Baix per tal de contribuir en la preservació i manteniment tant de la masia modernista de Can Pedrerol com de l’ermita romànica de Sant Quintí que es troba just al costat i dins de la mateixa finca. Totes dues edificacions estan considerades com a Béns Culturals d’Interès Local.

L’acord signat estableix que la finca de Can Pedrerol de Baix serà declarada “d’especial interès i utilitat municipal per circumstàncies culturals i historicoartístiques” i, per aquest motiu, se li farà una bonificació del 50% de la quota íntegra de l’Impost de Béns Immobles (IBI).

A canvi, els propietaris de la masia invertiran els diners estalviats en concepte d’IBI en obres de manteniment, conservació i preservació de la masia i de l’ermita i, a més, seguiran col·laborant amb l’Ajuntament acollint activitats i visites per donar a conèixer aquest patrimoni arquitectònic.

La signatura del conveni es va fer divendres passat a la mateixa masia de Can Pedrerol de Baix, però la bonificació en l’IBI ja havia estat aprovada en el Ple municipal del mes de maig per unanimitat de tots els grups polítics.

 

Preservació del patrimoni
El conveni parteix del convenciment del consistori que cal conservar i gestionar adequadament aquests valors culturals i patrimonials per garantir-ne la preservació i que, a la vegada, és important donar-los a conèixer perquè tothom pugui gaudir-ne.

L’equip de govern, a més, reconeix que els propietaris de Can Pedrerol han mostrat sempre una predisposició excel·lent i desinteressada per obrir la masia als veïns del poble i per celebrar-hi activitats de promoció del patrimoni com són la celebració de l’aplec de Sant Quintí, les visites d’escolars i alumnes dels instituts o la cessió de peces de gran valor històric que hi ha a la Masia per a exposicions i mostres (com poden ser les àmfores romanes, per exemple).

 

Darrera actualització: 23.12.2019 | 18:41