Culmina el projecte de Mans Unides per instal·lar 123 tancs d’aigua a Kenya

Dilluns, 18 de desembre de 2017 a les 10:00

L’Ajuntament ha aportat 20.000 euros a aquesta iniciativa que ha permès col·locar 123 dipòsits d’aigua en llars i escoles de la regió de Lare.

El programa de Mans Unides d’instal·lació de tancs per a la recollida d’aigua a Lare (Kenya) ha finalitzat amb uns resultats millors dels inicialment calculats, ja que s’hi han instal·lat 123 dipòsits, per comptes dels 100 inicialment previstos.

D’aquests, 119 estan situats en llars mentre que els quatre restants es troben en escoles i abasteixen tant els alumnes del centre educatiu com  la població de la zona. En total, més de 2.300 persones es beneficien d’aquesta iniciativa que té per objectiu recollir i emmagatzemar les aigües pluvials, de manera que puguin ser potabilitzades i destinades al consum humà amb totes les garanties de salubritat i a un cost molt baix i assumible per la població.

Dones i infants
El regidor de Cooperació, Joaquim Sardà, ha explicat que es tracta d’un projecte que “s’alinea perfectament amb l’estratègia del departament en la mesura que es prioritzen les dones i els infants així com els projectes relacionats amb l’àmbit sanitari”.

Sardà ha volgut destacar els grans beneficis que comportarà aquest programa per a la població beneficiària ja que evitarà moltes malalties i problemàtiques en la salut derivades del consum d’aigua amb molta càrrega contaminant i que, sobretot, afecten els infants.

Darrera actualització: 31.12.2020 | 09:13