A partir de dilluns s’amplia la zona del mercat setmanal

Divendres, 29 de maig de 2020 a les 00:00

A les parades d’alimentació i productes frescos que ja estaven obertes, ara s’hi sumen les de venda de roba, parament de la llar, accessoris de mòbils i articles per als animals de companyia.

A partir del proper dilluns, 1 de juny, el mercat setmanal recupera tota la seva oferta de productes, motiu pel qual s’ampliarà l’espai de les parades que es distribuiran entre l’avinguda Gaudí, el carrer Pompeu Fabra i la zona de terra de la plaça Folch i Torres.

Aquesta ampliació permet reobrir el mercat setmanal en la seva totalitat, adoptant les mesures de seguretat pertinents. Hi haurà dos metres de distància entre les parades i l’Ajuntament habilitarà espais on facilitarà solució hidroalcohòlica perquè qui vagi a comprar al mercat pugui rentar-se les mans. A més, es controlarà l’aforament i per garantir que es respecten les distàncies entre comerciants i consumidors, es continuaran col·locant tanques davant de cada parada, on la clientela haurà d’esperar per ser atesa.

Recuperació de totes les parades

Des del passat 11 de maig, al mercat setmanal només hi assistien algunes parades d’alimentació, per ser un producte de primera necessitat. A partir de dilluns, però, ja es podran trobar tots els productes habituals, com ara roba, llenceria, flors, parament de la llar, accessoris per a telèfons mòbils o productes per als animals de companyia.

Per garantir el bon funcionament del mercat, l’Ajuntament fa una crida a la població per tal que segueixi les recomanacions de les autoritats i les mesures de seguretat i d’higiene. És important, per tant, evitar el contacte físic respectant les distàncies de dos metres entre persones, portar mascareta i rentar-se les mans al sortir i al tornar a casa amb la compra. També seria convenient, en la mesura del possible, evitar fer els pagaments en efectiu.

Ajudes als paradistes

L’Ajuntament, amb l’acord de tots els grups municipals, ha acordat suspendre el pagament de la taxa per ocupar la via pública fins al desembre del 2021, en casos d’usos comercials o de restauració. Els paradistes del mercat són un dels col·lectius que es poden beneficiar d’aquesta mesura, recollida al Pla de contingència social i econòmic de Castellbisbal amb què es vol contribuir a pal·liar els efectes de la Covid-19 sobre la ciutadania, els comerços i serveis i les empreses locals.

 

Darrera actualització: 29.05.2020 | 15:05