Al 2015, l'Ajuntament ha donat 82.685 euros a projectes de cooperació

Dilluns, 18 de gener de 2016 a les 10:53

El consistori té l'objectiu de destinar el 0,7% del pressupost a iniciatives solidàries. Al 2016, l’aportació serà del 0,61%, un 0,16% més que al 2015.

Pel que fa a les subvencions a les entitats i organitzacions, la Fundació Vicente Ferrer ha rebut 9.000 euros per al projecte de construcció de dues escoles a l’Índia; a la diòcesi de San Juan Bautista de Calama, a Xile, se li han concedit 6.000 euros per garantir el funcionament de la llar d’avis Mi Hogar.

De menor import són les subvencions a l’entitat Songtaaba i a la fundació privada Ulls del Món, que rebran 5.000 i 4.800 euros, respectivament, per desenvolupar projectes d’atenció mèdica i sanitària. Songtaaba invertirà els diners rebuts en la creació d’equipaments sanitaris a Tanseiga, Burkina Faso, mentre que Ulls del Món destinarà la subvenció al projecte Ulls de Mali per prevenir i tractar la ceguesa evitable.

 

Col·lectius vulnerables
L’atenció als infants també ha rebut aportacions econòmiques a través de tres iniciatives ben diferents. D’una banda, l’ONG Provalores ha rebut un ajut de 3.640 euros per reparar i adequar l’escola-bressol que aquesta entitat té a Colòmbia.

També pensant en els infants, s’ha subvencionat el projecte que la Fundació Humanitària pel 3r i 4t Món Dr. Trueta impulsa a Cuba per fomentar la rehabilitació dels menors amb paràlisi cerebral. Aquesta iniciativa rebrà 3.000 euros, els mateixos que s’han concedit a ACOES Catalunya que impulsa un programa, a Hondures, per garantir el dret de viure la infància a tots els nens i nenes.

 

 

 

 

Altres propostes
Les altres iniciatives de cooperació que han estat subvencionades per l’Ajuntament de Castellbisbal aquest 2015 són el projecte de Creu Roja per promoure la salut pública i la gestió ambiental en els mercats del municipi de Maputo, a Moçambic, al qual s’han concedit 3.557 euros, i la iniciativa per combatre l’alcoholisme, que impulsa el col·lectiu The Big Ban Theory i a la quan s’han concedit 3.003 euros.

 

Aportacions al Fons Català de Cooperació a ajuts d'emergència

L’Ajuntament de Castellbisbal ha concedit 17.403 euros a diversos projectes del Fons Català de Cooperació. En aquest cas han estat aportacions d’entre 2.000 i 5.000 euros que s’han destinat a iniciatives diverses: des de campanyes per garantir l’educació dels infants i joves fins a propostes per millorar l’atenció sanitària o potenciar la creació de cooperatives de treball.


A més de l’aportació de 15.000 euros que es va fer al mes de setembre per a projectes d’ajuda als refugiats sirians, s’han destinat 2.500 euros per atendre la població afectada pel terratrèmol del Nepal i 1.468 euros més per a atenció sanitària urgent als territoris palestins.

Darrera actualització: 03.12.2019 | 17:46