Alumnat de l’Institut Castellbisbal han participat en una activitat que simula un procés de selecció per a una feina

Divendres, 30 d'abril de 2021 a les 10:30

El Servei Local d’Ocupació i el Departament de Joventut, en coordinació amb l’Institut Castellbisbal, han organitzat l’activitat Speed dating en el marc de la Setmana de l’orientació professional que realitza l’alumnat de 4t d’ESO d’aquest centre.


L’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Castellbisbal va participar ahir en un Speed dating professional: una activitat que simula un procés de selecció de personal per a una empresa i que té com a objectiu preparar els joves per a la seva inserció al món laboral, mitjançant la simulació d’una entrevista de feina.

En concret, l’activitat va consistir en imitar un procés de selecció de personal on els 120 nois i noies de 4t d’ESO representaven els candidats per accedir a una feina i havien de confeccionar un currículum i preparar-se una presentació. L’Ajuntament va col·laborar en aquesta activitat amb la participació dels tècnics dels departaments de Promoció Econòmica i de Joventut que van assumir el rol de l’empresa; van fer les entrevistes als joves; i van decidir quins serien els candidats seleccionats.

Entre els aprenentatges més rellevants d’aquesta activitat hi ha el fet que els nois i noies han d’elaborar un discurs sòlid, han de saber identificar els seus punts forts i els febles i han d’adoptar una actitud correcta durant l’entrevista. A més, els tècnics municipals, en finalitzar l’activitat, fan una valoració als alumnes indicant-los els aspectes positius i els que poden millorar per tal que els tinguin en compte en futures entrevistes laborals reals.

L’Speed dating professional està inclòs en el projecte d’orientació professional que realitzen els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Castellbisbal. Aquesta ha estat la 5a edició d’aquesta activitat que enguany ha introduït la tecnologia virtual per estar al dia dels processos de selecció, ja que el mercat de treball també l’ha incorporat d’una manera més habitual.

Darrera actualització: 09.06.2021 | 08:52