Aquest octubre, torna a fer-se la campanya de detecció precoç del càncer de còlon i recte a Castellbisbal 

Dimarts, 13 d'octubre de 2020 a les 10:00

El programa s’adreça a persones de 50 a 69 anys i mitjançant una prova molt senzilla que es fa a casa permet detectar la presència de càncer de còlon i recte en estadis inicials.

Aquest mes d’octubre torna a fer-se, a Castellbisbal, la campanya de detecció precoç del càncer de còlon i recte. Es tracta d’una iniciativa que impulsa el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de detectar la presència d’aquest tipus de càncer en estadis molt inicials.

La campanya es fa cada dos anys i s’adreça a persones de 50 a 69 anys. Tots les persones que estiguin incloses en aquest programa rebran una carta on se’ls explicarà la conveniència de fer-se la prova i la manera com realitzar-la; en cas de no rebre-la, es pot demanar informació al Parc Taulí.

Per què és important fer-se la prova?
La detecció precoç d’aquesta malaltia permet iniciar els tractaments quan el càncer tot just comença a desenvolupar-se i això fa que siguin menys agressius i que ofereixin percentatges de curació més alts.

Com em faré la prova?
La prova es fa a casa i les persones que vulguin fer-se-la han d’adreçar-se a una farmàcia on els lliuraran els materials que necessiten i els explicaran com han de fer-la. A Castellbisbal, totes les farmàcies participen en aquesta campanya preventiva.

Resultats 2018
Castellbisbal participa en el programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte des del 2016 i en la darrera edició, al 2018, 1.175 persones es van fer la prova: el 43,26 % del total de persones que estaven citades. L’Ajuntament fa una crida perquè es participi en aquesta campanya, ja que es tracta d’una prova gens invasiva, senzilla, gratuïta per al ciutadà i que es pot fer a casa i que té una gran importància com a mesura preventiva.

Darrera actualització: 28.12.2020 | 07:51