Aquesta setmana comença la campanya anual per combatre la processionària del pi

Dilluns, 31 d'octubre de 2022 a les 00:00

Les actuacions es faran entre el 2 i el 5 de novembre a diferents zones del municipi amb l’objectiu de combatre i evitar la propagació de les plagues de les erugues de la processionària del pi.


L’Ajuntament, mitjançant l’empresa Ferrovial-CESPA, adjudicatària del servei de manteniment de jardineria de Castellbisbal, començarà dimecres les actuacions de control per combatre i evitar la propagació de les erugues de la processionària del pi, un insecte de distribució típicament mediterrània, que constitueix una plaga forestal que ataca els pins.

Es tracta d’una actuació anual preventiva en què s’aplica un tractament fitosanitari on se sulfaten tots els espais públics del municipi amb pins. Els treballs es fan aplicant-hi totes les mesures de precaució i seguretat establertes. Tot i així, es recomana a la població propera a les zones on es facin els tractaments que mantinguin les finestres tancades dels seus habitatges mentre hi estigui treballant el personal de la brigada.

Calendari de treball

Les actuacions es faran de nit i matinada, entre les 22.30 i les 6.00 del matí, els següents dies:

Recomanacions per combatre la plaga

L’Ajuntament recomana que per augmentar l’efectivitat d’aquesta intervenció, les persones que tinguin pins a les seves propietats també prenguin mesures per combatre la processionària i recorda que s’han de mantenir els terrenys en un adequat estat fitosanitari, amb la finalitat de no ser focus de propagació de la plaga a altres pins de finques annexes i evitar molèsties per a la salut als veïns i veïnes.

Darrera actualització: 31.10.2022 | 13:59