Archroma celebra el seus 100 anys a la planta de Castellbisbal

Dimarts, 31 d’octubre de 2023

L’alcaldessa participa en l’acte commemoratiu del centenari posant en valor l’aposta que fa la companyia per la sostenibilitat i el respecte per la biodiversitat.

 

Archroma Ibérica SLU, empresa líder mundial en la fabricació de colorants i productes químics especialitzats per a la industria tèxtil i paperera, celebra enguany els seus 100 anys d’història a la planta de Castellbisbal, situada al carrer Circumval·lació del polígon industrial de Ca n’Estaper.

L’alcaldessa de Castellbisbal, M. Dolors Conde, ha participat en l’acte commemoratiu d’aquest centenari, celebrat divendres passat. Durant la seva intervenció, Conde ha destacat que “celebrar els 100 anys de l’empresa és mostra d’una bona gestió productiva i econòmica, però també mediambiental”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha posat en valor l’eficiència i flexibilitat de la companyia i ha encoratjat a l’equip d’Archroma a “continuar desenvolupament la seva feina prioritzant la sostenibilitat i el respecte per la biodiversitat, els ecosistemes i els recursos naturals”.

Conde va assistir a la celebració dels 100 anys d’Archroma acompanyada dels tinents d’alcaldia Isabel Méndez i Jordi Piera, i de les regidores d’Activitats, Anna Sardà, i de Promoció Econòmica, Clàudia Cano. A l’acte també van participar altres autoritats, com ara la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, la subdelegada del govern a Barcelona, Pepi Beltran, i el vicepresident de Foment, Xavier Panés.

Sobre Archroma a Castellbisbal

Les arrels de la planta d’Archroma a Castellbisbal es remunten a l’any 1921, quan Joan Cardoner Vidal va fundar una empresa de fabricació de colorants. Aquesta fàbrica va ser comprada per Sandoz i posteriorment, al 1997, va passar a formar part del grup Clariant. Més tard, l’any 2013, va ser adquirida per SK Capital per crear Archroma.

La planta de Castellbisbal compta amb una plantilla laboral de 89 persones i és referent mundial en el desenvolupament i la producció de tecnologies més respectuoses amb el medi ambient, que milloren el rendiment dels colorants i contribueixen a la creació de colors més sostenibles per a la industria tèxtil i paperera.

Darrera actualització: 5.12.2023 | 17:02