Avís de prova del nou sistema d’alertes de Protecció Civil

Dimarts, 25 d'abril de 2023 a les 00:00

Aquest dijous es fa una prova del nou sistema d’alertes de Protecció Civil als mòbils i és possible que  a Castellbisbal, com a municipi proper a l’àrea del simulacre, algunes persones rebin les alertes. Si és el cas, no cal que feu res perquè la prova no afecta a Castellbisbal. Aquí es farà el proper 31 de maig.

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa un nou sistema d’alertes per emergències al telèfon mòbil i aquest dijous, 27 d’abril, es farà una prova a Girona i a la Catalunya Central. Tots els mòbils que puguin rebre l’alerta sonaran i es visualitzarà a la pantalla un missatge indicant que es tracta d’una prova.

És possible que a Castellbisbal, com a municipi proper a l’àrea del simulacre, algunes persones rebin aquestes alertes perquè la cobertura de les antenes de telefonia cobreixen més territori dels límits administratius establerts. Si rebeu l'avís, no cal que feu res perquè la prova no afecta al nostre municipi. A Castellbisbal el simulacre està previst per al proper 31 de maig.

El nou sistema d’alertes de Protecció Civil s’activa als telèfons mòbils de la població afectada per situacions d’emergència, accident greu o catàstrofe. Amb les proves que des del febrer està fent la Generalitat es vol provar l’efectivitat d’aquesta nova eina que envia instruccions sobre com protegir-se i evitar danys a la població a través de notificacions emergents.

A la pàgina web www.interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil disposeu de tota la informació sobre el sistema, amb diferents materials específics com ara un apartat de preguntes freqüents i instruccions de com configurar els mòbils per rebre les alertes de Protecció Civil, entre d’altres.

Darrera actualització: 21.06.2023 | 16:47