Avui comença la Festa Major de l’Aigua i la Llum

Divendres, 16 d'agost de 2019 a les 13:53

Enguany, durant la Festa Major es commemoraran dos aniversaris: el quarantè de la Cuca i el vint-i-cinquè dels gegants.

La Flash Move i una festa holy i amb escuma seran les primeres activitats de la Festa Major de l’Aigua i la Llum que, enguany, inclourà diferents activitats per celebrar el quarantè aniversari de la Cuca i els vint-i-cinc anys dels gegants, Manel i Vicenta.

En el cas de la Cuca, s’ha preparat una exposició per recordar la història d’aquesta bèstia de foc des del seu naixement, al 1979. La mostra porta per títol No passaran! 40 anys empaitant el poble i tots els que la visitin rebran, com a obsequi, un retallable de la Cuca que s’ha editat especialment per a aquest aniversari.

Pel que fa als gegants, han preparat la Tarda dels 25 anys que comptarà amb la participació de colles geganteres de diferents poblacions catalanes que faran una mostra dels seus balls. A més, per primer cop des de la celebració de Ciutat Gegantera 2019, podrem veure els gegants de Catalunya, en Treball i la Cultura, portats pels geganters de Castellbisbal.

Tanmateix, la Festa Major de l’Aigua i la Llum comptarà també amb altres activitats que són característiques del poble, com les Destreses Pota-roges o els jocs Poble amunt – Poble avallTot això i molt més en un programa d'activitats que s'allargarà fins dimarts.

Punt Lila
Enguany s’ha fet un pas més per sensibilitzar sobre la necessitat de gaudir d’unes festes lliures d’agressions sexistes amb la instal·lació del Punt Lila: un espai per atendre totes les demandes d’atenció i informació que hi pugui haver davant les possibles agressions sexuals, LGTBI-fòbia i comportaments sexistes en el marc de la Festa Major.

El Punt Lila estarà obert durant les nits i serà itinerant durant la celebració de l’activitat Tractor Trànsit Sound System

Bus Nocturn
Amb l’objectiu de facilitar que els veïns de les urbanitzacions puguin venir a gaudir de la Festa Major fins tard i no hagin d’utilitzar el vehicle privat, s’ha tornat a habilitar el Bus nocturn que es va implantar l’any passat. Tanmateix, enguany, s’amplia el servei amb la incorporació d’una segona expedició a les 5.00 hores.

Darrera actualització: 16.08.2019 | 14:27