Avui comença una consulta ciutadana per incloure Castellbisbal en la llista de municipis amb mercat d’habitatge tens

Dimarts, 25 de maig de 2021 a les 13:15

L’Ajuntament ha demanat que Castellbisbal sigui declarat municipi amb zona de mercat d’habitatge tens, però la decisió depèn de l’AMB que està realitzant els tràmits; entre aquests, un procés participatiu que s’allargarà fins al 8 de juny i que està obert a tota la ciutadania.


L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa un procés participatiu per rebre les opinions de la ciutadania i de les entitats en relació amb la petició de l’Ajuntament perquè Castellbisbal sigui inclòs en la llista de municipis amb un mercat d’habitatge tens. 

La inclusió del nostre poble en aquesta relació permetria que s’hi pogués aplicar la Llei 11/2020 de mesures urgents per contenir els preus del lloguer que el Parlament de Catalunya va aprovar el passat mes de setembre i que ja és en vigor. Segons aquesta normativa, en poblacions declarades com a zones de mercat d’habitatge tens es poden establir mesures per contenir els preus dels lloguers com són l’establiment d’un índex de referència o límits per controlar els increments.

Inicialment, la Llei 11/2020 estableix una relació de 61 municipis catalans on és d’aplicació immediata, però deixa oberta la possibilitat que s’hi puguin afegir més pobles o ciutats. En aquest context, en el Ple municipal del mes de febrer, els grups polítics van aprovar que el consistori sol•liciti que la llei també sigui d’aplicació a Castellbisbal. La votació va comptar amb els vots favorables de totes les formacions, excepte Ciutadans que es va abstenir. 

En el nostre cas, la declaració de zona de mercat d’habitatge tens depèn de l’AMB que ja ha iniciat els tràmits per prendre la decisió. Entre aquests, avui mateix ha obert una consulta per rebre les opinions de la ciutadania al respecte. El procés de participació s’allargarà fins al 8 de juny i es duu a terme a través del web de l’AMB. 

•    Accediu al procés de participació ciutadana fent clic aquí.

Darrera actualització: 25.05.2021 | 13:41