Castellbisbal aposta per millorar l’accés a l’habitatge públic

Divendres, 2 de juliol de 2021 a les 00:00

El Ple municipal també aprova una moció per garantir el creixement i creació de noves entitats esportives i es posiciona a favor del Tractat sobre la prohibició de les armes nuclears


Tots els grups municipals, per unanimitat, han aprovat una moció per millorar l’accés a l’habitatge als veïns i veïnes de Castellbisbal. El document, presentat pel grup del PSC al Ple celebrat dilluns, alerta del fet que Castellbisbal és un dels pocs municipis de la comarca del Vallès Occidental que no disposa d’oferta d’habitatge públic, malgrat que hi ha una forta demanda: 224 sol·licituds vigents, segons dades del registre de sol·licitants d’HPO de la Generalitat de Catalunya.

Per poder materialitzar millores en l’accés a l’habitatge, els grups municipals han acordat que l’Ajuntament farà una revisió de les Àrees de Reforma Interior (ARI) aprovades al Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) amb l’objectiu de prioritzar la creació d’habitatge públic. A més, segons la moció, es donarà prioritat a la convocatòria d’una plaça de tècnic/a d’habitatge, que haurà de ser la persona encarregada d’activar les mesures d’actuació que conté el Pla local d’habitatge, document que vol fer efectiu el dret de la població local a accedir a un habitatge digne.

Estudi de les necessitats de les entitats esportives

Amb l’objectiu d’establir accions concretes per dinamitzar la promoció de la pràctica esportiva al municipi, durant el darrer Ple també es va aprovar per unanimitat una moció, a proposta del PSC, perquè l’Ajuntament realitzi un estudi per identificar les necessitats de les entitats esportives i la disposició dels recursos locals per poder garantir el seu creixement i la creació de noves propostes. Segons s’argumenta a la moció, amb aquest estudi es podran identificar tant les limitacions com les potencialitats que permetin la pressa de decisions cap a un municipi més divers i igualitari en l’àmbit de la pràctica esportiva.

Municipi contrari a les armes nuclears

Finalment, durant el Ple de dilluns també s’ha aprovat, amb els vots a favor de tots els grups i l’abstenció de Ciutadans, una moció de suport de l’Ajuntament de Castellbisbal al Tractat sobre la prohibició de les armes nuclears. El document, que s’ha presentat a proposta de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, manifesta la preocupació per la greu amenaça que suposen les armes nuclears i demana avançar, per responsabilitat i seguretat, cap a la seva prohibició.

Darrera actualització: 25.05.2022 | 18:36