Castellbisbal aprova una declaració institucional de suport al personal de Nissan

Dijous, 11 de juny de 2020 a les 00:00

El Ple de l’Ajuntament insta a la multinacional a replantejar-se el tancament de les factories que té a Catalunya i exigeix una solució que permeti el manteniment de l'ocupació, tant directa com indirecta.


L’Ajuntament de Castellbisbal ha aprovat una declaració institucional de suport als treballadors i treballadores de Nissan davant la decisió de la multinacional de tancar les seves plantes de Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. 

Al document, que compta amb el vist i plau de tots els grups municipals, el consistori manifesta la seva preocupació per les conseqüències socials d’aquesta decisió i insta a la direcció de Nissan a replantejar-se el tancament, alhora que exigeix una solució que permeti el manteniment de l’ocupació, tant pel que fa a la plantilla de la multinacional com també per al conjunt de proveïdores i empreses auxiliars que treballen per aquesta empresa automobilística.

L’Ajuntament també demana al Govern de la Generalitat i al Govern central que promoguin totes les accions necessàries davant la direcció de Nissan perquè mantingui actives les seves factories a Catalunya. Tanmateix, manifesta que el sector de l’automoció és un motor important de l’economia, amb un teixit industrial que genera riquesa i dona feina a centenars de milers de treballadors i treballadores a Catalunya, motiu pel qual insta als govern autonòmic i estatal a preservar l’activitat industrial per situar-nos com a referent mundial en mobilitat sostenible.

Altres mocions

Durant el Ple municipal de maig també es van aprovar dues mocions, presentades pel grup municipal de Ciudadanos (Cs). Una d’elles reclama l’increment dels salaris anuals per al personal de les empreses que tenen externalitzats serveis de l’Ajuntament i es va aprovar amb els vots a favor d’Alternativa, el PSC i Cs, el vot en contra de la CUP i l’abstenció d’ERC i JxCat. L’altra moció denuncia la intervenció dels estalvis dels ajuntaments per part del Govern d’Espanya i va rebre el vist i plau d’ERC i Cs, el vot contrari de la CUP i l’abstenció d’Alternativa, el PSC i JxCat 

Darrera actualització: 11.06.2020 | 13:39