Castellbisbal dona visibilitat a la lluita contra la violència de gènere

Dilluns, 23 de novembre de 2020 a les 11:00

La cursa que cada any s’organitza a l’entorn del 25N, enguany es podrà córrer o caminar el dia que es vulgui, prèvia inscripció al portal web: www.cursacontralaviolenciadegenere.cat 


Coincidint amb la commemoració aquest dimecres, 25 de novembre, del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, l’Ajuntament torna a fer visible la seva lluita i el seu compromís per erradicar totes les formes de violència masclista. Les que es produeixen en l’àmbit de la parella i exparella o en l’àmbit familiar, i que durant molts anys s’han considerat un problema privat, però també aquelles que es produeixen en l’àmbit laboral o social i comunitari, i que han estat tradicionalment menys visibilitzades, com ara l’assetjament sexual o per raó de gènere.

Amb l’objectiu de convidar la ciutadania a solidaritzar-se amb aquesta causa, l’àrea municipal d’Igualtat, amb la col·laboració del Club Esportiu Mindundis Team i l’associació Castellbisbal Dones Actives (CADA), torna a organitzar la Cursa contra la violència de gènere, que s’ha adaptat al nou escenari de pandèmia que ens està tocant viure. “Enguany no podrem trobar-nos per tenyir els carrers del poble de lila, però sí que podrem córrer o caminar de forma individual o en grups bombolla i omplir les finestres i els balcons amb els banderins de la cursa”, anuncia la regidora d’Igualtat, Melania Solís.

Cursa contra la violència de gènere

Com a novetat, aquest any el recorregut d’entre 3 i 5 quilòmetres de la Cursa contra la violència de gènere es podrà fer el dia que es vulgui i per on es vulgui, i les inscripcions són telemàtiques. Les persones interessades a participar-hi poden fer-ho fins al 23 de desembre mitjançant el portal web www.cursacontralaviolenciadegenere.cat i fent un donatiu de 5 o 10 euros que es destinaran, íntegrament, a la Fundació AGI (Assistència i Gestió Integral a la Dona).

A més, es convida a tothom a fer-se una fotografia amb alguna de les lones contra la violència de gènere que hi ha penjades a diversos equipaments i indrets del municipi i publicar-la a Instagram amb l'etiqueta #CBContraViolenciaGenere

Minut de silenci

L’Ajuntament de Castellbisbal també s’ha adherit al manifest institucional del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i convoca a tota la ciutadania a sumar-se, el 25 de novembre, a les 12.00 del migdia, a fer un minut de silenci des del lloc on siguin.

Darrera actualització: 23.11.2020 | 14:36