Castellbisbal es compromet a promoure el respecte cap a la diversitat sexual i de gènere

Dimecres, 29 de juny de 2016 a les 11:00

El Ple de l’Ajuntament també aprova per unanimitat el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Castellbisbal i les bases de les ajudes per adquirir llibres i material escolar per al curs 2016-2017.

L’Ajuntament de Castellbisbal va aprovar, en el Ple de dilluns al vespre i amb els vots a favor de tots els grups amb representació municipal, una moció per promoure accions que permetin aconseguir arribar a la fi de la carrera per la igualtat i la no discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere. Per aquest motiu, la bandera de l’Arc de Sant Martí oneja des de dilluns davant l’entrada del consistori i s’hi estarà fins avui.

El Ple també va aprovar, per unanimitat, quatre mocions més per defensar l’acollida de les persones refugiades, donar suport a una llei d’aprofitament dels excedents alimentaris, declarar el 4 de juny com a Dia de l’Associacionisme Cultural i manifestar el rebuig de l’Ajuntament al Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió entre la Unió Europea i els Estats Units.

Aposta per la mobilitat sostenible
Un altre dels acords adoptats pel Ple de l’Ajuntament és l’aprovació, amb els vots a favor de tots els grups municipals, del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Castellbisbal. El document, elaborat amb la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, fa una anàlisi i diagnosi de la mobilitat al municipi i proposa un seguit d’actuacions i mesures encaminades a assolir una mobilitat més segura i sostenible.

Ajuts per material escolar i llibres
Durant el Ple municipal també es van aprovar, per unanimitat, les bases de les ajudes destinades als centres escolars públics de Castellbisbal per donar un cop de mà a les famílies en l’adquisició de llibres i material per al proper curs escolar 2016-2017. La subvenció serà de 50 euros per cada alumne des d’infantil a secundària obligatòria, en concepte de material escolar; i en funció de l’etapa d’ensenyament cada estudiant també rebrà, per l’adquisició de llibres i material de text, fins a un màxim de 20 €, si cursa infantil; 30 €, si fa primària; i 40 €, si és alumne de secundària obligatòria.

Més inversió
L’aprovació, amb caràcter d’urgència, de diversos acords en matèria pressupostària ha permès incrementar per un import de 334.780,50 € els projectes d’inversió sostenible que s’han de dur a terme aquest 2016.

La decisió, que ha comptat amb els vots a favor d’AC i ERC, l’abstenció del PSC i el vots en contra de CiU i Ciutadans permetrà finançar diversos projectes amb el superàvit del 2015, com ara la renovació de jocs infantils i elements lúdics per a la gent gran i la substitució de lluminàries obsoletes i fluorescents per altres de tecnologia LED a edificis municipals i l’Escola Mare de Déu de Montserrat, així com a diversos punts dels carrers del nucli urbà i de la Plaça Folch i Torres. Aquests diners també s’invertiran, per exemple, en la realització d’estudis i projectes per poder definir si són viables actuacions com la reforma dels usos de l’edifici del carrer Sant Marc, l’adequació dels magatzems de l’Ajuntament i Els Costals, habilitar uns vestidors a la pista d’hoquei de l’Illa Esportiva o reubicar l’skate park en una nova zona del parc de l’Ermita.

Festes locals del 2017
Finalment, el Ple de l’Ajuntament també va acordar fixar com a dates de les dues festes locals per a l’any vinent, els dies 23 de gener i 21 d’agost. El motiu és que al 2017 cauen en diumenge els dos dies declarats oficialment com a festa local a Castellbisbal, que són el 22 de gener (Sant Vicenç) i el 20 d’agost (dia de l’arribada de l’aigua corrent i l’electricitat al municipi).

Darrera actualització: 23.09.2019 | 17:00